NASCAR: Alkalmassági vizsga vár SVG-re, már a csapat is megvan hozzá

NASCAR: Alkalmassági vizsga vár SVG-re, már a csapat is megvan hozzá
credit: Justin Casterline/Getty Images

Ahogyan arról már az USAracing is beszámolt, Shane van Gisbergen idén februárban megkezdi teljes szezonos NASCAR-karrierjét.

A háromszoros Supercars-bajnok a nemzeti másodosztályt képező Xfinity Seriesben lesz főmunkaidős pilóta a Kaulig Racing 97-es számú Chevrolet Camarójának volánja mögött, emellett pedig a Cup Seriesbe is visszatér jelen állás szerint hét forduló erejéig.

Előbbi széria első versenyét a Daytona International Speedway 2.5 mérföldes vonalvezetésén bonyolítják le. SVG indulása azonban egyelőre nem garantált.

Ennek oka, hogy a 34 éves új-zélandi mindeddig még soha nem vezetett nagyobb oválon, ezért a NASCAR kötelezően előírta számára, hogy afféle alkalmassági vizsgaként részt kell vennie az ARCA Menards Series ugyanerre a pályára kiírt BRANDT 200-án.

Immár pedig az is hivatalosnak tekinthető, hogy a 34 éves új-zélandi a Pinnacle Racing Group 28-as Chevyjével csatlakozhat a mezőnyhöz.

SVG-nek bőven lesz alkalma felkészülni a superspeedwayre. Ott lesz az ARCA január 12-13-án esedékes, daytonai tesztsorozatán, majd február 15-én jön a verseny egyórás edzése, másnap pedig az Xfinityvel is lehetősége nyílik a gyakorlásra.

Az ARCA szezonnyitóját február 17-én, magyar idő szerint 19:30-kor rendezik, míg az Xfinitynek 23:00-kor leng a zöld zászló.


A teljes daytonai programot – beleértve a Cup Seriest is – ebben a cikkben ismertettük:

>>>>>Megérkezett a daytonai szezonnyitó teljes időterve