Vége: Nem üzen többé a rajongóknak a tragikusan elhunyt Justin Wilson

Vége: Nem üzen többé a rajongóknak a tragikusan elhunyt Justin Wilson

Minden egyes esztendő első napján felbukkant három szó az X-en (leánykori nevén Twitteren), aminek láttán az autósport-rajongók egyszerre borzongtak meg, noha már előre számítottak rá:

„Happy New Year”, vagyis Boldog új évet.

Idén azonban már hiába várták, újabb üzenet nem jött.

Ez a jókívánság ugyanis más volt, mint a többi, hiszen magától Justin Wilsontól érkezett.

A brit versenyző még 2015. augusztus 23-án, az IndyCar Pocono Racewayen rendezett futamán szenvedett végzetes fejsérülést, miuán a falazó Sage Karam autójáról lerepülő orrkúp eltalálta.

37 éves volt.

A tragédia óta nem telt el úgy szilveszter éjjele, hogy ne jelent volna meg a néhai pilóta profilján a poszt.

Eleinte Wilson családját is váratlanul érte a dolog és azt hitték, egy félreértés állhat az üzenet mögött.

„Akik azon töprengenek, hogy miért nem látható a 2016-os és 2017-es jókívánság, elmondom az okot” – nyilatkozta néhány évvel ezelőtt Justin öccse, Stefan Wilson.

„2016-ban, amikor mindannyian felébredtünk rögtön megláttuk a tweetet és arra gondoltunk, hogy valaki, akinek hozzáférése volt a fiókjához véletlenül onnan posztolt. Ezért töröltük a tweetet. 2017-ben ezt elfelejtettük és [amikor ismét felbukkant az üdvözlet] megint töröltük.”

A következő esztendőben viszont kiderült, hogy valóban Justin kívánt boldog új évet.

„2018-ban ismét megtörtént és akkor hirtelen eszünkbe jutott, hogy ez már ismétlődő. Végül rájöttünk, hogy Justin beállított valamilyen auto-tweetet csak az új esztendőre. Ekkor úgy döntöttünk, hagyjuk, hogy kikerüljön az üzenet, ahogyan ő ezt tervezte és időzítette.

Ki tudja, hogy meddig időzítette be, szóval élvezzük, amíg tart.”

Nos, ma már tudjuk, hogy az üzenetet 2023-ban kaptuk meg utoljára.

„Mint kiderült, ez volt az utolsó újévi tweet JW-től” – reagált Stefan.

„Tudom, hogy mindannyian vártátok az évek során, de feltételezésem szerint sajnos a Twitternél/X-nél történt változások hatással voltak a Justin által használt kulső alkalmazásra, amellyel ezt az automatikus tweetet beállította.

Sejtettem, hogy ez lesz a helyzet, ezért a megszokottnál jóval tovább fennmaradtam, hogy meg is győződjek róla. Eközben rájöttem, hogy miért is állíthatta be ezt az automatikus üzenetet… Valószínűleg már aludni ment, de mindenkinek időben akart boldog új évet kívánni. Ha belegondolok, zseniális!”