NASCAR: 10 év után visszatér a harmadosztályba Ty Dillon

NASCAR: 10 év után visszatér a harmadosztályba Ty Dillon
credit: ean Gardner/Getty ImagesHivatalosan is pont került a Ty Dillon jövőjét övező kérdések végére.

A 31 éves versenyző az elmúlt hét szezonból hatot teljes munkaidősként töltött a NASCAR Cup Series mezőnyében inkább kevesebb, mint több sikert elérve. Az elmúlt idényt a Spire Motorsports színeiben teljesítette, amely gárda azonban teljes átalakuláson ment keresztül köszönhetően vadonatúj befektetőiknek és a Trackhouse Racinggel kötött partnerségnek.

A neves pénzügyi vállalattal, a Gainbridge-dzsel összebútorozott alakulat ősszel megejtette minden idők legnagyobb charter-vásárlását, hamarosan pedig az is kiderült, hogy 2024-ben már három Chevyvel vágnak neki a futamoknak Carson Hocevar és Zane Smith személyében két újonccal, valamint a 7-es autó volánja mögött negyedik szezonját megkezdő Corey LaJoie-jal.

Dillonnak viszont már nem maradt hely és végül nem csak a Spire-től, de en bloc a Cupból is távozni kényszerült.

A versenyzést azonban folytathatja a NASCAR nemzeti porondján, méghozzá a harmadvonalbeli Truck Seriesben.

A Rackley W.A.R. friss bejelentésének értelmében ő veszi át az idei playoffban kirúgott Matt DiBenedetto helyét a 25-össel jelölt Chevy Silveradóban. Főszponzora tizenhat fordulón keresztül a Rackley Roofing lesz.

Dillon 2012-ben és 2013-ban teljesített főmunkaidős programot a Trucks mezőnyében. Ezidő alatt három győzelmet aratott, utóbbi évben pedig másodikként zárta az összetettet.