NASCAR: Allmendinger a 16-os Chevyvel tér vissza a Daytona 500-ra

NASCAR: Allmendinger a 16-os Chevyvel tér vissza a Daytona 500-ra
credit: Sean Gardner/Getty ImagesImmár hivatalosnak tekinthető, hogy a Kaulig Racing #16 Chevrolet Camaróján jövőre több versenyző fog osztozni a NASCAR Cupban.

Az autót a királykategória elmúlt három szezonjában AJ Allmendinger vezette, a korábbi hírek pedig arra mutattak, hogy 2024-ben is csak egy gazdája lesz.

A legújabb fordulat alapján viszont ezt a tervet sztornózták.

A Kaulig szerdán bejelentette, hogy a február 18-ára kiírt Daytona 500-on ismét azt az Allmendingert indítják a 16-os, charterrel rendelkező géppel, aki a következő idényben már főállásban visszatér az Xfinity Series mezőnyébe Josh Williams és Shane van Gisbergen csapattársaként.

Ennek értelmében a kaliforniai pilóta dupla műszakot tejesít az év első, pontozásos versenyhétvégéjén, lévén 17-én a nemzeti másodosztállyal lesz jelenése a 2.5 mérföldes oválon.

Eddig összesen tizenkét alkalommal nevezett a legendás viadalra, ebből tízszer tudta beverekedni magát a rajtrácsra. Legjobb eredményének két harmadik hely számít 2009-ben és 2017-ben.

Nem Allmendinger lesz egyetlen, aki alig két hónap múlva mindkét bajnokságban pályára hajt a DIS-en.

Anthony Alfredo az Our Motorsports-cal vág neki az Xfinity futamának, míg a Daytona 500-ra a Beard Motorsports színeiben kísérli meg kvaifikálni magát.