„Kész a titkos megállapodás” – Újabb nemzetközi pilóta debütálhat a NASCAR-ban

“Kész a titkos megállapodás” – Újabb nemzetközi pilóta debütálhat a NASCAR-ban
credit: RFK RacingTovább folytatódhat a Supercars-offenzíva a NASCAR-ban.

A háromszoros bajnok Shane van Gisbergen jövőre már teljes szezonos programot teljesíthet az USA-ban, míg az idei szezon legjobbja, Brodie Kostecki várhatóan több futamra tér vissza a Cup mezőnyébe.

A legfrissebb hírek szerint pedig a széria egy harmadik pilótája is tiszteletét teheti a tengerentúli mezőnyben.

Az ausztrál Supercar Xtra Magazine és a Speedcafe egybehangzó információi szerint Cameron Waters már titkos megállapodást kötött az RFK Racinggel egy 2024-es, három versenyre szóló program kapcsán a NASCAR királykategóriájában.

A Brad Keselowski által társtulajdonolt alakulat nemrég jelentette be új, Stage60 névű projektjét. Ennek keretein belül több versenyre is nevezik a stílszerűen 60-as számú Fordjukat, a volán mögött közismert pilótákkal.

Elsőként David Ragan fog lehetőséget kapni a Daytona 500-on, ha pedig a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor a szezon későbbi részében Waters is megragadhatja az autó kormánykerekét.

Az idei Supercars-szezont három győzelemmel a hatodikként zárt, 29 éves ausztrál a helyi sajtó szerint épített/utcai pályákon kaphat lehetőséget. NASCAR-törekvéseit pedig szponzora, a Monster Energy is támogatja.

A hírt egyelőre sem egyik érintett fél sem erősítette meg.

Ha pedig minden jól alakul, akkor a következő idényben a NASCAR is elküldhet egy bajnokot a Supercarsba, méghozzá Kyle Busch személyében.