Harvick szembesítette SVG-t a kegyetlen valósággal

Harvick szembesítette SVG-t a kegyetlen valósággal
credit: Kaulig RacingFebruár 17-én, a Daytona International Speedwayen kezdi meg főmunkaidős NASCAR-karrierjét Shane van Gisbergen.

Az új-zélandi versenyző a Kaulig Racing színeiben fog teljes idényt futni az Xfinity Seriesben, emellett pedig a Trackhouse Racinggel a Cupban is elrajtjol hét forduló erejéig.

Ahhoz viszont, hogy ott lehessen a másodosztályú bajnokság daytonai szezonnyitóján, még kötelezően részt kell vennie az ARCA Menards Series ugyanerre a pályára – és ugyanerre a napra – kiírt futamán is.

Ennek oka egyszerű: az SVG becenévre hallgató pilóta még soha életében nem vezetett superspeedwayen, így a NASCAR egyfajta alkalmassági vizsgaként kötelezi rá, mielőtt még felengednék a 2.5 mérföldes oválra az Xfinity mezőnyével is.

A háromszoros Supercars-bajnok maga is tisztában van a kihívással.

„Megmondom őszintén, hogy a superspeedwayektől tartok a legjobban” – szögezte le a háromszoros Supercars-bajnok.

„Miközben nézed ezeket a versenyeket, úgy tűnhet, hogy csak padlógázzal száguldoznak körbe-körbe. Ennél azonban sokkal többről van szó. Olyan, mint egy nagysebességű sakkjátszma, ugyanakkor szerencsejáték is. Igyekszem a lehető legjobban felkészülni és tanulmányozni ezt a fajta versenyzést.

Fogalmam sincs, hogy mire számítsak a legelső futamomon. Előtte lesz lehetőségem edzésre, aminek segítségével ízelíthetőt kaphatok az autó viselkedéséből és abból, hogy milyen, ha többen is vannak körülöttem a pályán. Ez a formátum azonban távol áll mindentől, amit eddig tapasztaltam.”

Van Gisbergen már számos on-board felvételt megnézett, rendszeresen szimulátorozik, beleásta magát az adatokba és több NASCAR-sztár véleményét is kikérte, köztük a frissen visszavonult Kevin Harvickét is.

A 2014-es Cup-bajnok pedig nem is próbálta szépíteni a dolgot és kerek-perec közölte a 34 éves újonccal, hogy mi vár rá:

„Kevin megmondta, hogy nagyobb ütéseket fogok kapni, mint valaha. Ez tény, ugyanakkor nem volt valami szívmelengető hallani.”


KAPCSOLÓDÓ: Larson máris ajánlatot tett SVG-nek