Otthagyta az Andrettit, Jamie Chadwicknek viszont nem fordít hátat a DHL

Otthagyta az Andrettit, Jamie Chadwicknek viszont nem fordít hátat a DHL
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiTizenhárom IndyCar-szezont követően vadonatúj otthonra lelt a DHL.

A globális szállítmányozási vállalat 2011-ben bútorozott össze az Andretti Globallal, kapcsolatuk azonban az idei szezont követően véget ért.

Szerdán pedig az is hivatalossá vált, hogy a Chip Ganassi Racinggel folytatják tovább, méghozzá a kétszeres bajnok Alex Palou által vezetett #10 Dallara-Honda főszponzoraként.

A DHL nem csak az IndyCarban szereplő 28-as Andretti-autó kiemelt partnere volt tizenhárom idényen keresztül, de idén a legmagasabban jegyzett nevelőszériában, az Indy NXT-ben is finanszírozták az ugyanezzel a számmal jelölt gépet.

Ennek volánja mögött a háromszoros W Series bajnok Jamie Chadwick teljesítette debütáló szezonját, öt top 10-es befutót hozva.

A brit pilóta jövőre is marad a csapat színeiben, új szponzorának kilétét azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A DHL mindeközben megerősítette, hogy az Andrettivel való szakítás ellenére is folytatják kapcsolatukat a népszerű versenyzőnővel.

A cég amerikai részlegének vezérigazgatója, Mike Parra elmondta, hogy Chadwick márkanagykövet lesz, ami az eredeti terv is volt még azt megelőzően, hogy tavaly bejött a képbe az Indy NXT-es programja.

„Már öt éve figyelemmel kísérjük Jamie-t” – idézi az üzletembert az Autosport.

„Nagyköveti szerepkört fog betölteni a szérián belül, de ami még fontosabb, azon kívül is.”

Adta magát a kérdés, hogy Chadwick esetleges, majdani IndyCar-programja az Andrettivel valósulhat meg, vagy inkább a DHL jóvoltából már a CGR-nél?

„Soha ne mondd, hogy soha” – válaszolta Parra.

„Soha ne mondd, hogy soha, ha Jamie-ről van szó. Nagykövetként máris együtt dolgozunk vele. Idővel majd minden kiderül.”