HIVATALOS: Noah Gragson visszatér a NASCAR Cup Seriesbe!

HIVATALOS: Noah Gragson visszatér a Cup Seriesbe!Hivatalosan is megerősítésre került az utóbbi idők legrosszabbul őrzött NASCAR-titka.

A Stewart-Haas Racing bejelentette, hogy a 2024-es Cup-szezontól Noah Gragson veszi át a távozó Aric Almirola helyét a 10-es számú Ford Mustang volánja mögött, méghozzá egy több évre szóló szerződés értelmében.

A 25 éves Las Vegas-i tavaly mutatkozott be a NASCAR királykategóriájában, mint az agyrázkódás miatt partvonalra került Alex Bowman helyettese a Hendrick Motorsportsnál.

Az idei szezonnak már teljes szezonos versenyzőként vághatott neki a Legacy Motor Club színeiben. Programja azonban a nyár folyamán véget ért, miután egy George Floyd halálán gúnyolódó mém lájkolása miatt határozatlan időre eltiltották.

Pár héttel később Gragson felbontotta kontraktusát a csapattal.

Versenyzői engedélyét szeptember végén kapta vissza, miután teljesítette a NASCAR által számára kötelezően előírt érzékenyítő tréninget.

Az elmúlt hónapokban főként late model viadalokon tartotta edzésben magát.

„Noah megérdemli, hogy a NASCAR Cup Seriesben legyen és nagyon boldogok vagyunk, hogy ő fogja vezetni a 10-es számú Ford Mustangunkat” – idézi a gárda hivatalos sajtóközleménye Tony Stewartot.

„Már minden szinten bizonyított, ahol csak eddigi karrierje során megfordult és rendszeresen harcban volt a bajnoki címért. Ilyen versenyzőkre van szükségünk a Stewart-Haasnál.”

A programhoz szükséges szponzorációs hátteret – akárcsak a 4-esben a visszavonult Kevin Harvickot váltó Josh Berry esetében – még nincs lefixálva.


KAPCSOLÓDÓ: Almirola, Creed & Co. – A Joe Gibbs Racing bejelentette 8 pilótás Xfinity-felállását