Palou-hoz pártolt át az Andretti ikonikus szponzora

Palou-hoz pártolt át az Andretti ikonikus szponzora
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski

Palou-hoz pártolt át az Andretti ikonikus szponzora


A 2024-es IndyCar-szezon sem startol el a DHL jól ismert, sárga festése nélkül.

A szállítmányozási cég 2011-ben bútorozott össze az Andretti Globallal, mint az akkor Ryan Hunter-Reay által vezetett 28-as Dallara-Honda főszponzora.

Az amerikai pilótával a következő idényben bajnoki címet ünnepelhettek, majd 2014-ben az Indianapolis 500-at is behúzták együtt.

Az elmúlt két idényben már Romain Grosjean ült az autó volánja mögött inkább kevesebb, mint több sikert elérve.

A DHL idén szeptemberben végül bejelentette, hogy távozik a Michael Andretti vezette csapattól. Ezzel párhuzamosan viszont kihangsúlyozták, hogy az IndyCarnak nem fordítanak hátat.

Most pedig már arról is hivatalosan lehullt a lepel, hogy melyik alakulat lesz az új otthonuk a szériában.

A globális márka több évre szóló szerződést kötött a Chip Ganassi Racinggel, aminek értelmében a jövő évtől kezdve ők lesznek a kétszeres, egyben regnáló bajnok Alex Palou nevével fémjlezett 10-es autó kiemelt támogatói.

„Rendkívül büszke vagyok, hogy a DHL-t a Chip Ganassi Racing családjában köszönthetem” – mondta a bejelentés kapcsán Ganassi.

„Nagy megtiszteltetés egy olyan vállalattal együttműködni, amely osztja a csapatmunkára, folyamatos fejlődésre, felelősségvállalásra és kiváló teljesítményre való törekvéseinket. Elköteleztük magunkat, hogy ezeket az értékeket közösön fogjuk képviselni a pályán és azon kívül is.

Alig várom, hogy Alex és a 10-es csapata megvédje a címét jövőre, immár a DHL-lel a fedélzeten.”