NASCAR: Minden vádat ejtettek a barátnője bántalmazásával gyanúsított Cody Ware ügyében

NASCAR: Minden vádat ejtettek a barátnője bántalmazásával gyanúsított Cody Ware ügyében
credit: Jared C. Tilton/Getty Images

NASCAR: Minden vádat ejtettek a barátnője bántalmazásával gyanúsított Cody Ware ügyében


Nyolc hónapot felölelő huzavona után pont került Cody Ware ügyének végére.

A 28 éves versenyzőt még áprilisban függesztette fel határozatlan időre a NASCAR, miután akkori barátnője feljelentést tett ellene családon belüli erőszak miatt.

A seriffhivatal tájékoztatása szerint a nő azt állította, hogy párja fojtogatta őt és több alkalommal a földhöz vágta. Mindennek következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ware csuklóján azonnal kattant a bilincs, de óvadék fejében szabadlábon védekezhetett és bokamonitor viselésére kötelezték.

A vádakat a NASCAR Cup mellett az IndyCart is megjárt pilóta mindvégig tagadta.

Szeptemberben viszont újabb fordulat állt be.

Csapata, az édesapja tulajdonában lévő Rick Ware Racing maga is jogi útra lépett és hamis vádak miatt feljelentette a nőt, akit ezután szintén letartóztattak.

A gárda azt állította, hogy a meg nem nevezett (most már volt) barátnő sérülését nem Ware okozta, hanem ő saját maga.

A FOX birtokába jutott bírósági dokumentumok alapján a balhé azzal kezdődött, hogy a férfi nem a megfelelő ujján viselte az ígéret-gyűrűt. Ezt látva a nő dühbe gurult és olyan erővel ütötte arcon Ware-t, hogy közben eltört a kézközépcsontja.

Az RWR szerint a botrány 3,5 millió dolláros veszteséget jelentett számukra a kihátráló szponzorok miatt, emellett pedig további 300.000 dollárt kellett költeniük helyettesítő versenyzők igazolására.

A legfrissebb hírek értelmében azonban már mindkét ügy lezártnak tekinthető, miután Ware és az exe is úgy döntött, mégsem kívánnak terhelő vallomást tenni egymásra.

„Kezdettől fogva ragaszkodtam az ártatlanságmhoz, még akkor is, amikor mások már elhamarkodottan ítélkeztek felettem” – olvasható a pilóta által kiadott közleményen.

„Boldog vagyok, hogy ezt az ügyet végre magam mögött hagyhatom, mert hihetetlenül nehéz nyolc hónap áll mögöttem. Minden vádat elutasítottak, én pedig végtelenül hálás vagyok, hogy visszakaptam az életem.”

Jelen fejleményre reagálva a NASCAR bejelentette, hogy Ware eltiltását semmissé nyilvánítják és mostantól újra volán mögé ülhet a szervezet alá tartozó futamokon.