Csapata elfogadhatatlannak tartja Suárez idei teljesítményét

Csapata elfogadhatatlannak tartja Suárez idei teljesítményét
credit: James Gilbert/Getty ImagesMinden mutatót tekintve romlott idén Daniel Suárez teljesítménye a 2022-es szezonjához képest.

A Trackhouse Racing mexikói versenyzője mindössze három alkalommal tudott a top 5-ben zárni, nem szerzett győzelmet, átlaghelyezése csak a 19. volt, hatszor pedig nem is ért célba.

Mindebből adódóan a NASCAR Cup rájátszásába sem jutott be.

Csapattársa, Ross Chastain sem brillírozott, de ennek ellenére sikerült két győzelmet szereznie, a playoffot pedig a kilencedikként fejezte be.

Suárez produkciója kapcsán a gárda elnöke, Ty Norris nem is fogta vissza magát:

„Számos dolgot tisztába kell tennünk a csapaton belül” – mondta a szakember a SiriusXM NASCAR Radio vendégeként.

„A nyers sebesség megvolt, a teljesítményünk viszont már messze elmaradt a várttól. Ennek okai szerteágazóak a beállításoktól kezdve a pitkiállásokon át egészen a restartokig.

Őszintén szólva a 99-es [Suárez] idei éve elfogadhatatlan volt. Minden területen javulnia kell, beleértve a kivitelezést és magát az emberi tényezőt is. Biztosra akarunk menni, hogy csapatként túllendülhetünk ezeken a problémákon, fejlődhetünk és az összes lényeges döntésnél együttműködünk.

Hiszünk abban, hogy vissza tudunk térni a 2022-ben mutatott szintre, amikor mindkét autóval futamokat nyertünk és ott voltunk a rájátszásban.

Akkor Suárezt csak egy szerencsétlen műszaki hiba választotta el attól, hogy bekerüljön a top 8-as körbe. Az egy jó év volt a 99-es számára, a cél pedig, hogy ehhez a teljesítményhez térjünk vissza.”

Chastainhez hasonlóan Suárez szerződése is több évre szól a Trackhouse-zal, a gárda viszont még így is könnyedén megválhat tőle, ha 2024-ben sem hozza az elvárt eredményeket.

A pletykák szerint már a potenciális utódja is megvan annak a Zane Smith-nek a személyében, aki a Justin Marks vezette csapattal áll szerződésben, első teljes Cup-szezonját viszont a Spire-nek kölcsönadva kezdheti meg.

Ha beválik – Suárez pedig nem javul -, akkor 2025-ben a 99-es Chevy volánját is átveheti.