NASCAR: Jövőre visszatér Jimmie Johnson

NASCAR: Jövőre visszatér Jimmie Johnson
credit: James Gilbert/Getty ImagesPár nap leforgása alatt a negatív és pozitív előjelű hírekből is kijutott a Trackhouse Racingnek.

A gárda hivatalosan bejelentette új MotoGP-programját, ezzel párhuzamosan viszont búcsút mondhattak NASCAR Cupbéli kiemelt szponzoruknak, az AdventHealth-nek.

Az egészségügyi szolgáltatásokban utazó szervezet a Legacy Motor Clubhoz teszi át székhelyét, az ennek kapcsán kiadott sajtóközleményből pedig az is kiderült, hogy jövőre ismét csatlakozik a mezőnyhöz Jimmie Johnson.

A hétszeres bajnok a Texas Motor Speedwayen, a Charlotte Motor Speedwayen és a Kansas Speedwayen viheti pályára az általuk finanszírozott Toyota Camryt. Ez egyben azt is jelenti, hogy ‘JJ’ NASCAR-karrierje során előszor fog vezetni nem Chevrolet márkajelzéssel ellátott autót.

Szintén az AdventHealth színeiben versenyezhet hat futamon át – beleértve a Daytona 500-at – a csapat teljes munkaidős pilótája, Erik Jones is.

A 27 éves michigani már a keddi, Phoenix Racewayen zajló teszten is az új dizájnnal körözött:Visszatérve Johnsonra, a NASCAR Hírességek Csarnokába (némiképp botrányos körülmények között) beikatott veterán szupersztár két év IndyCar-kiruccanás után, idén tért vissza a Cupba, immár az általa társtulajdonosként is jegyzett Legacy színeiben.

A D500-on a 31., a COTA-n a 38., míg a charlotte-i Coca-Cola 600-on a 37.-ként zárt.

Mindemellett Jenson Button és Mike Rockenfeller oldalán részt vett a Le Mans-i 24 óráson is a NASCAR, a Chevy, a Goodyear és korábbi sikereinek otthona, a Hendrick Motorsports által levezénylett 56-os garázs programmal.

Eredetileg a Cup chicagói, utcai futamán is volán mögé ült volna, a családját ért szörnyű tragédia következtében azonban visszalépett, majd később a történtek feldolgozása miatt egy időre Európába költözött.