HIVATALOS: A MotoGP-ben is bemutatkozik a NASCAR legizgalmasabb csapata

HIVATALOS: A MotoGP-ben is bemutatkozik a NASCAR legizgalmasabb csapata
credit: Trackhouse MotoImmár hivatalosnak tekinthető, hogy a Trackhouse Racing 2024-től a MotoGP-re is kiterjeszti programját.

A versenyzőből lett üzletember Justin Marks és a Grammy-díjas rapper-producer Armando ‘Pitbull’ Perez birtokában lévő csapat az egykori RNF irányítását veszi át a világbajnoki sorozatban.

A korábbi tulajdonosgárda részvételi jogát a Dorna az idei szezon végén visszavonta, miután többek között kiderült, hogy horribilis mértékű tartozás halmoztak fel.

Megmentőként azonban bekopogtatott a Trackhouse, amely az adásvétel megkötése révén a MotoGP egyetlen amerikai alakulatává vált.

„Ez egy monumentális pillanat a Trackhouse Entertainment Group számára” – mondta a bejelentés kapcsán Marks.

„A Trackhouse víziója kezdettől fogva az, hogy munkával és lelkesedéssel a világ egyik legértékesebb motorsport-szórakoztató vállalatát építsük fel. A MotoGP-be történő belépésünk ennek a jövőképnek egy újabb, fontos lépését képezi.”

A hatalomátvétel ellenére a pilótafelállás változatlan marad.

A 25-ös Apriliával jövőre is Raúl Fernández gurulhat pályára, míg a 88-assal Miguel Oliveira.

A Trackhouse 2021-ben jelent meg a NASCAR csúcsán a Daniel Suarez által vezetett 99-es Chevyvel.

Még azév júniusában bejelentették, hogy tokostól-vonóstól felvásárolják a Chip Ganassi Racinget, aminek révén 2022-től már kétautós gárdaként folytatták programjukat az 1-es autó volánja mögött Ross Chastainnel.

Eddig hat győzelem szerepel a nevük mellett, legjobb összetettbeli eredményüket pedig tavaly érték el, miután a ‘Hail Melonnal’ világhírűvé vált Chastain másodikként zárta a bajnokságot.

Szintén 2022-ben indították útjára a Project 91 nevű, kifejezetten nemzetközi sztárpilótákat megcélzó kezdeményezésüket. Ennek első tagja Kimi Räikkönen volt, aki két futamon is elrajtolt a stílszerűen 91-es számot viselő autóval.

Az abszolút sztár viszont Shane van Gisbergen lett, miután júliusban, Chicagóban sikerült rögtön megnyernie élete első Cup-futamát.

A háromszoros Supercars-bajnok a sikernek hála 2024-ben már teljes NASCAR-szezont fog teljesíteni a Trackhouse támogatásával, bár nem egyetlen szériában. A tervek szerint egyaránt versenyez majd a Cupban, az Xfinityben, a Trucksban és late model viadalokon is annak érdekében, hogy 2025-re már maximálisan felkészüljön egy komplett királykategóriás programra.