„Műveletlen és tudatlan voltam” – Noah Gragson hálás a NASCAR érzékenyítő tréningjének

“Műveletlen és tudatlan voltam” – Noah Gragson hálás a NASCAR érzékenyítő tréningjének
credit: James Gilbert/Getty ImagesA tervezettnél hamarabb, már augusztusban befejeződött Noah Gragson NASCAR Cup-karrierjének legelső, teljes szezonja.

A vegasi pilótát azt követően függesztették fel határozatlan időre, hogy lájkolt egy George Floyd halálán gúnyolódó mémet. A botrány után nem sokkal saját kérésére távozott addigi munkaadójától, a Legacy Motor Clubtól, majd megkezdte a NASCAR által előírt érzékenyítő tréninget.

A programot alig két hónap alatt sikeresen teljesítette, októberben pedig a szervezet hivatalosan bejelentette, hogy visszakapta a versenyzői engedélyét.

Gragson azóta több late model viadalon részt vett, a jövőjét tekintve pedig már hetek óta kész tényként kezelik, hogy ő fogja átvenni Aric Almirola helyét a Stewart-Haas Racing 10-es Fordjában.

A közvetlen érintettek közül eddig senki sem erősítette még ezt a pletykát, maga a 25 éves versenyző pedig saját bevallása szerint inkább azzal foglalkozik, hogy a történtekből tanulva jobb emberré váljon. Ebben nagy segítségére volt – és van a mai napig – az érzékenyítést végzett RISE-projekt.

„Őszintén szólva műveletlen és tudatlan voltam” – nyilatkozta Gragson a Sportsnautnak.

„Nagyon sok emberrel beszélgettem az elmúlt hónapok során. Rengeteg időt, engergiát fektettem abba, hogy tanuljak és felfogjak olyan dolgokat, amelyekkel eddig egyáltalán nem voltam tisztában.

A RISE lehetővé tette számomra, hogy lépésről lépésre haladjak és kérdéseket tegyek fel.

Nyitottabb lettem a világra. Eddig zárkózott, önző voltam és nem tettem semmit annak érdekében, hogy megértsem min mennek keresztül mások. Öt év múlva ilyenkor azt fogom mondani, hogy ez a program volt a legjobb, ami csak velem történhetett.”