Nincs itt semmi látnivaló, idén sem fagyott be a pokol a NASCAR-ban

Nincs itt semmi látnivaló, idén sem fagyott be a pokol a NASCAR-ban
credit: Meg Oliphant/Getty ImagesVannak állandó dolgok a világban: az ég kék, a fű zöld és Chase Elliott a NASCAR Cup legnépszerűbb versenyzője.

Bár idén – különösképpen a szintén rendkívül közkedvelt Ryan Blaney bajnoki címe után – úgy tűnt, van némi esély arra, hogy a Hendrick Motorsports üdvöskéjét letaszítsák a trónról, végül azonban azoknak lett igazuk, akik előre leszögezték:

Előbb rendeznek hógolyócsatát a pokolban, mint hogy ne Elliott kapja a rajongók legtöbb szavazatát.

Hiába hagyott ki hét futamot – hatot sérülés, egyet pedig eltiltás miatt -, majd bukta el egyéniben a rájátszást, a NASCAR szurkolótáborának többsége idén is rá adta le voksát a királykategóra népszerűségi versenyében.

Ennek révén a 28 éves georgiai zsinórban immár hatodik éve tudhatja magáénak a „Most Popular Driver” megtisztelő címét.

Meglepetés az Xfinity és Truck Seriesben sem született.

A nemzeti harmadosztályban 2021 és 2022 után ismét Hailie Deegan diadalmaskodott, míg a másodvonalbeli szériában Justin Allgaier hódította vissza a népszerűségi koronát.

A JR Motorsports versenyzője 2019-2021 között, megszakítás nélkül zsebelte be a szavazatok zömét, tavaly azonban Noah Gragson lett az abszolút kedvenc.

1984-től számolva mindössze két szezonban fordult elő, hogy nem Elliott, vagy Earnhardt vezetéknevű versenyző lett a Cup MPD-je. Az „anomáliát” Darrell Waltrip képezte 1989-1990-ben.

A rekordot Chase édesapja, Bill Elliott tartja, akit összesen 16 alkalommal választottak a Cup legnépszerűbb pilótájának.

Az örökranglista második helyén Dale Earnhardt Jr. áll. A kétszeres Daytona 500 győztes 1999-ben az Xfinity (akkor Busch Series), 2003-tól pedig egészen a 2017-es visszavonulásáig a Cup rajongóinak kedvence volt.