NASCAR: Bubba Wallace-t mentálisan megviselte Ryan Blaney bajnoki címe

NASCAR: Bubba Wallace-t mentálisan megviselte Ryan Blaney bajnoki címe
credit: Logan Riely/Getty ImagesBubba Wallace és Ryan Blaney hosszú évek óta baráti, mi több, már-már testvéri viszonyt ápol.

Ebből adódóan arra lehetett volna számítani, hogy a 23XI Racing versenyzőjét örömmel töltötte el, hogy a Team Penske-s november elején megszerezte karrierje első NASCAR Cup bajnoki címét.

Az igazság azonban távol állt ettől.

A depresszióval vívott harcát régóta nyíltan vállaló Wallace a Blaney tiszteletére tartott bulin sem vett részt, ehelyett inkább hazament, majd az éjszaka közepén Instagramon tárta a világ elé érzéseit.

„3 óra 42 perc van, én pedig itt ülök a kanapén, megkérdőjelezek mindent és fogalmam sincs, hogy miért” írta 24 óra után eltűnő sztoriban.

„Azt hihetnéd, örömmel és izgalommal tölt el, hogy a barátom szerezte meg a bajnoki címet. Sajnos nem így van.

Azt is gondolhatnád, boldoggá tesz, hogy karrierem legjobb szezonján vagyok túl és összetettben a tizedik lettem. Sajnos ez sem így van.

Mindig is azt mondogattam, hogy a sötét időszakaimban a zenébe menekülök. Most viszont hazafelé, a repülőn töltött öt órából három és felet néma csendben ültem végig.

Egy hónappal később, a NASCAR évzáró gáláján Wallace így emlékezett vissza akkori lelkiállapotára:

„A szezonzáró után pár nappal Ryan felhívott, én pedig csak annyit reagáltam, hogy: ‘A bajnoki címed depresszióba taszított. Gratulálok, meg minden, de nem akarom ezt az egészet látni’.

Ennek kapcsán Blaney elárulta, hogy teljesen megérti Wallace-t.

„Bubba rendkívül kemény önmagával szemben. A finálét követően megmondtam neki, hogy ő is nagyszerű munkát végzett, tizedik lett összetettben és jól szerepelt a rájátszásban. Oké, nem nyert, de ettől még remek éve volt.

Át tudom érzeni a helyzetét. Nagyon boldog voltam, amikor Chase [Elliott] 2020-ban bajnok lett, de ezzel párhuzamosan irigy is, mert én akartam a helyében lenni. Tovább nehezítette a dolgot, hogy egy korosztályhoz tartozunk. Az ember óhatatlanul is mindig a vele egyidősekhez próbálja mérni magát és bosszantó látni, ha valaki ilyen sikert ér el. Szerintem mindenki így van ezzel, ha bevallja, ha nem.”

Wallace szerencsésnek tartja magát, hogy a nehéz időszakokban mindig számíthat a feleségére.

„Felébredek és Amanda első kérdése az, hogyan érzem magam. Egymást támogatjuk, videójátékozunk, sokat beszélgetünk. Ő óriási segítség számomra. Reggel még magam alatt vagyok, de délutánra már minden rendben van, mintha csak elfújták volna a sötét felhőket. Előfordul viszont, hogy napokig, vagy hetekig tart ez az állapot. Ilyenkor arra emlékeztetem magam, hogy a Nap mindig felkel.”