NASCAR: Az RFK Racing elindítja a Stage 60-t, már meg is van az első pilótájuk

NASCAR: Az RFK Racing elindítja a Stage 60-t, már meg is van az első pilótájukAz RFK Racing hivatalosan bejelentette vadonatúj, Stage 60 névre keresztelt programját.

Az elnevezés a csapat harmadik számú, részidős Next Gen Fordját takarja, amelyet a tervek szerint több futamon is hadrendbe állítanak a soron következő szezonban.

„A 60-as autó lehetőséget biztosít számunkra arra, hogy tisztelegjünk a múltunk előtt, egyúttal pedig a jövőbe tekinthessünk” – kommentálta a bejelentést az RFKR elnöke, Steve Newmark.

Az ominózus gép először a feburári Daytona 500-on hajthat pályára, a volán mögött a veterán David Ragannel.

A 37 éves pilóta főszponzora az a BuildSubmarines lesz, amely cég az RFKR versenyzője és társtulajdonosa, Brad Keseloski által vezetett 6-os egyik kiemelt támogatójának is számít.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek az RFK Fordjába” – mondta Ragan, aki 2006-2011 között szállt harcba a helyezésekért ezen csapat kötelékében. Utóbbi évében Daytonán is nyerni tudott, igaz nem az 500-on, hanem a nyári fordulón.

„Pályafutásom legjobb éveit töltöttem Mr. Jacknek [Roush] és csapatánank vezetve. Ők adták meg nekem az első igazán komoly esélyt ebben a sportban. Muszáj továbbá köszönetet mondanom a BuildSubmarinesnek is, hogy a segítségükkel ez a program megvalósulhatott.”

A csapat 6-os gépében teljes munkaidősként marad a már említett Keselowski, ahogyan a 17-esben is Chris Buescher folytatja NASCAR Cup-karrierjét.