F1: „Hamupipőke-sztori lenne” – O’Ward Indy 500 győztesként érkezne meg a világbajnoki sorozatba

F1: “Hamupipőke-sztori lenne” – O’Ward Indy 500 győztesként érkezne meg a világbajnoki sorozatba
credit: McLaren RacingA második helyen fejezte be a Forma-1 szezon utáni, Abu Dhabiban rendezett tesztjét Pato O’Ward.

A McLaren nemrég kinevezett, hivatalos tartalékosa összesen 103 kört tett meg, legjobb ideje pedig 1:24.662 volt, 0.269 másodperc lemaradásban az élen zárt Esteban Ocon mögött.

O’Ward érhető módon rendkívül boldogan szállt ki az autóból és a sajtó jelenlévő képviselőinek rögtön fel is vázolta az álomforgatókönyvét:

„Minél több szabadedzésen és teszten veszel részt, az annál több autóban töltött időt jelent. Ez megmutatja, hogy valaki maximálisan hisz benned, a felkészülésedben és megadja a lehetőséget arra, hogy készen állj, ha kinyílik egy ajtó. Jelenleg teljes mértékben az IndyCarra összpontosítok, mert meg akarom nyerni az Indy 500-at a McLarennek.

Én szeretnék az a pilóta lenni, aki ezt a győzelmet elhozza nekik, mivel jövőre már az ötödik szezonomat kezdem meg velük. Közel álltunk már hozzá, ahogyan a bajnoki címhez is. Utána pedig igazi Hamupipőke-történet lenne, ha megküzdhetnék a Forma-1 kihívásaival is és versenyképes lennék.”

Bár az F1 élete álma, a 24 éves mexikói nem roppanna össze, ha végül soha nem kapna éles lehetőséget.

„Ez egy versenyképes sport, a tapasztalataim pedig azt mutatják, ha bajnok akarsz lenni, akkor muszáj kilépni a komfortzónádból, mert csak így lehet fejlődni.

Pár évvel ezelőtt nagyon kényelmetlen volt számomra, mivel ez a világ rendkívül más. Rengeteg szem szegeződött rám, amihez időbe telt hozzászokni. Ez nem úgy működik, mint egy villanykapcsoló, amit csak felpattintasz és már jó is leszel. Sok munkát igényel, megannyi apró részletre kell figyelni, ami olykor eléggé frusztráló tud lenni. A karrierem eddigi részében hosszú utat jártam be és kőkeményen dolgoztam azért, hogy idáig eljussak. Ebből adódóan ez egy igazán klassz kihívás.

Tudom, hogy elég jó vagyok a Forma-1-hez. Ha viszont nem jön össze, akkor [az F1-es autóban megtett körök] abban fognak segíteni, hogy mindenhol máshol jobb legyek és versenyzőként folyamatosan fejlődjek. Szóval, ezzel a programmal csak nyerek.”