Megjöttek a részeredmények: Így áll most a NASCAR legfontosabb szavazása

Megjöttek a részeredmények: Így áll most a NASCAR legfontosabb szavazása
Ryan Blaney a 2023-as Coca-Cola 600-on aratott győzelmét ünnepli (credit: Logan Riely/Getty Images)

Megjöttek a részeredmények: Így áll most a NASCAR legfontosabb szavazása


Javában zajlik a NASCAR éves népszerűségi versenye, amelynek során arra biztatják a rajongókat, hogy válasszák meg a három nemzeti kategória legnépszerűbb pilótáit.

A voksolás a phoenixi szezonzárót követően indult el és egészen november 29-ig tart.

Most a határidő küszöbén, a szervezet közzétette az aktuális állását.

Az ebben szereplő versenyzők sorrendjét azonban nem ismertették, csak betűrendben tüntették fel az aktuális állás szerint legtöbb szavazattal bírókat.

A királykategóriát képező Cup Seriesben top 5-jét Ryan Blaney, Kyle Busch, Ross Chastain, Chase Elliott és Kyle Larson alkotja.

A másodosztályú Xfinityben Justin Allgaier, Josh Berry, Sheldon Creed, Cole Custer és Josh Williams birtokolja a legtöbb szavazatot, míg a harmadvonalbeli Trucksban Hailie Deegan, Matt DiBenedetto, Stewart Friesen, Carson Hocevar és Ben Rhodes tanyázik az élvonalban.

A NASCAR fennállása legelső, 1949-es szezonjától kezdve kiosztja a közönségkedvenceknek járó címet.

A Trucks mezőnyében az elmúlt két évben egyaránt Deegan lett a közönségkedvenc, míg az Xfinityben tavaly Noah Gragson kaparintotta meg a megtisztelő címet.

A vegasi pilóta ezzel Allgaier 2019 óta tartó uralkodásának is véget vetett.

Ami a királykategóriát illeti, ott az elmúlt öt esztendőben megszakítás nélkül Chase Elliott gyűjtötte be a szavazatok többségét.

Az abszolút rekordot Chase édesapja, Bill Elliott tartja, akit összesen 16 alkalommal választottak a Cup legnépszerűbb pilótájának.

Az örökranglista második helyén Dale Earnhardt Jr. áll. A kétszeres Daytona 500 győztes 1999-ben az Xfinity (akkor Busch Series), 2003-tól pedig egészen a 2017-es visszavonulásáig a Cup rajongóinak kedvence volt.

A voksokat az alábbi linkekre kattintva lehet leadni magyar idő szerint szerda 18:00-ig.

>>>>>Cup MPD
>>>>>Xfinity MPD
>>>>>Trucks MPD