GALÉRIA: Megérkezett a Toyota vadonatúj NASCAR-autója!

GALÉRIA: Megérkezett a Toyota vadonatúj NASCAR-autója!

GALÉRIA: Megérkezett a Toyota vadonatúj NASCAR-autója!


Néhány héttel ezelőtt a Ford már hivatalosan bemutatta a 2024-es NASCAR Cup-szezonban debütáló, új autódizájnját.

Most a Toyota rajongói számára is elérkezett a várva várt, nagy nap.

A királykategóriában jövőre három csapattal támadó márka szakít a Camry TRD-külsővel és immár a 2025-ös Camry XSE jegyeit magán viselve fognak harcba szállni a helyezésekért.

„Izgatottan várjuk, hogy ezt az autót pályára vigyük és az elkövetkezendő években sikereket érjünk el vele” – mondta a Toyota North America ügyvezetője, Paul Doleshal.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni annak a munkának mennyiségét, amit ebbe a gépbe fektettünk. Köszönettel tartozunk mindenkinek a TRD-nél és a Calty Designnál mindazért az erőfeszítésért, aminek köszönhetően egy olyan első osztályú autó született, amellyel csapataink a győzelmekért és bajnoki címért küzdhetnek.”

A Toyota nyolc teljes munkaidős Next Gennel támad a soron következő Cup-idényben.

A Joe Gibbs Racing és a 23XI Racing ismét négy, illetve két nevezést nyújt be, ráadásul változatlan pilótafelállással. Előbbi patinás gárdánál marad Denny Hamlin, Christopher Bell, Ty Gibbs és Martin Truex Jr., ahogyan a 23XI-nél is a már megszokott Bubba Wallace – Tyler Reddick duót láthatjuk viszont.

Lényeges változás azonban, hogy a Legacy Motor Club szakított a Chevrolet-vel és jövőre már a Toyota égisze alatt vágnak neki a hétvégéknek Erik Jonesszal, valamint John Hunter Nemechekkel a volán mögött.

Apropó Chevy, az amerikai gyártó nem fog új dizájnnal előrukkolni és az előttünk álló szezonban is maradnak a már megszokott Camaro mellett.


credit: Toyota
credit: Toyota
credit: Toyota
credit: Toyota