F1: A McLaren tartalékversenyzője lett Pato O’Ward

F1: A McLaren tartalékversenyzője lett Pato O’Ward
credit:Penske Entertainment/Travis Hinkle

F1: A McLaren tartalékversenyzője lett Pato O’Ward


„Úgy nőttem fel, hogy a Forma-1 volt az álmom és ez így is fog maradni a halálom napjáig” – jelentette ki alig egy héttel ezelőtt Pato O’Ward a PlanetF1-nek adott interjújában.

A mexikói tehetség most egy újabb lépéssel közelebb került a céljához, miután a McLaren hivatalosan bejelentette, hogy ő lesz a gárda egyik tartalékosa a 2024-es F1-es idényben.

„A McLaren köszönti Pato O’Wardot a 2024-es tartalékversenyzői között” – mondta a csapatfőnök Andrea Stella.

„Pato lenyűgöző szezont tudhat maga mögött az IndyCarban, jól teljesített az F1-es teszteken is és jogosult lett a szuperlicencre. Mindennek révén magától értetődővé vált, hogy megtegye karrierje ezen következő lépését. A hosszú versenynaptár miatt bölcs dolognak tartjuk, hogy kiterjedt pilótágárdával rendelkezzünk, akiket szükség esetén be is vethetünk.”

A 2023-as IndyCar-szezont az összetett negyedik helyén zárt O’Ward új munkaköre mellett jövőre is marad az amerikai open-wheel csúcsbajnokságában Alexander Rossi és David Malukas oldalán. A trióhoz az Indianapolis 500 erejéig Kyle Larson fog csatlakozni a negyedik, részidős Dallara-Chevy volánja mögött.

„Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt az új szerepkört a McLaren Racing családjában” – kommentálta a bejelentést a 24 éves versenyző.

„Rengeteg időt töltöttem már az F1-es csapatnál, vezettem szabadedzéseken és részt vehettem teszteken. Mindig is azt mondogattam, ha az ember bepattanhat egy F1-es autóba, akkor az a nap már nem lehet rossz! Alig várom, hogy jövőre csatlakozzak a tartalékosokhoz az Arrow McLaren-es versenyzői programom mellett. Köszönettel tartozom Andreának és Zaknek [Brown] ezért a lehetőségért.”