NASCAR: Megoperálták Denny Hamlint

NASCAR: Megoperálták Denny Hamlint
credit: Meg Oliphant/Getty ImagesChase Elliott után egy újabb NASCAR-pilóta számára startolt el a holtszezon a műtőasztalon.

A Hendrick Motorsports versenyzőjének életét évek óta krónikus vállfájdalom keserítette meg, ami egy korábbi sérülésére volt visszavezethető. A múlt héten elvégzett beavatkozás jól sikerült és a 2024-es idénynek előreláthatólag már száz százalékos állapotban vághat neki.

Vele egy cipőben jár Denny Hamlin.

A Joe Gibbs Racing hivatalos sajtóközleményben tudatta, hogy a háromszoros Daytona 500 győztes november 22-én, szerdán szintén átesett egy, a jobb vállát érintő artroszkópos operáción.

„A műtétet dr. Patrick Connor végezte a Charlotte Surgery Centerben” – árulta el a csapat.

„Hamlin a következő szezon kezdetére várhatóan teljesen fel fog épülni.”

Míg Elliott kapcsán csak egyetlen korábbi – a márciusi snowboard-balesete során történt sípcsonttörése miatti – operációról tudunk, addig veterán kollégája esetében már hosszabb a lista.

2010-ben kosarazás közben szevedett térdszalag szakadást, majd öt évvel később – szintén kedvenc hobbijának űzése közben – egzakt ugyanezt a sérülést könyvelhette el, ráadásul közvetlenül a playoff előtt.

A bajnokság érdekében azonban bevállalta, hogy csak az év végén veti alá magát a műtétnek, így komoly fájdalmak közepette versenyezte végig a szezon hátralévő részét.

Négy esztendővel ezelőtt, 2019-ben pedig a bal vállát kellett megoperálni porcleválás miatt.