10 éves kasztnival nyerte meg a Hangtown 100-at Kyle Larson

10 éves kasztnival nyerte meg a Hangtown 100-at Kyle Larson
credit: USACA NASCAR-szezon fináléja után alig két hétig bírta versenyzés nélkül Kyle Larson.

A Cup Series idei második helyezettje múlt pénteken már a kaliforniai Placerville Speedway felé vette az irányt, hogy megméresse magát a USAC által kiírt Hangtown 100-on.

Az első főversenyt rögtön megnyerte, majd az eső miatt vasárnapra halasztott döntőn sem talált legyőzőre.

Ezzel 2019 után másodszor emelhette a magasba az esemény legjobbjának járó trófeát.

A fordított rajtrácsnak köszönhetően – aminek során a pontverseny első 16 helyén álló pilóta sorrendjét megcserélték – csak a 16. helyről kezdhette meg a 100 körös főfutamot a HendrickCars.com által szponzorált, bő 10 éves Eagle-kasztnival.

A hajrában azonban parádés vezetéssel sikerült az élmezőnybe verekednie magát, az utolsó restart után pedig játszi könnyedséggel végrehajtotta a győzelmet hozó, utolsó előzését a mindaddig élen állt Logan Seaveyvel szemben.

Ezzel Larson nem csak a Hangtown 100 első kétszeres győztese lett, de egyben megszerezte karrierje huszonhetedik USAC National Midget diadalát is. Utóbbi révén az örökranglista tizenötödik pozíciójába jött fel Gary Bettenhausennel és példaképével, Tony Stewarttal holtversenyben.

„Nagyon mókás volt és jó érzés, hogy ismét egy midget-futam victory lane-jén állhatok” – nyilatkozta a 31 éves pilóta a leintés után.

„Nem mintha olyan sokat versenyeznék ilyen autókkal, de az utolsó győzelmemet még így is elég régen, évekkel ezelőtt arattam itt. Boldog vagyok!”

Másodikként Tanner Thorson ért célba, Seaveynek pedig a kockás zászló pillanatában be kellett érnie a harmadik hellyel.