NASCAR: Leigazolta a világ leghíresebb parkolófiúját a Kaulig Racing

NASCAR: A világ leghíresebb parkolófiúját szerződtette le a KauligA Kaulig Racing hivatalosan bejelentette Josh Williams szerződtetését a teljes, 2024-es NASCAR Xfinity-szezonra.

A 30 éves versenyző a Cup Seriesbe felvitt Daniel Hemricet váltja a 11-es számú Chevrolet volánja mögött.

„Már egy óra után otthon éreztem magam a csapat garázsában. Régóta ismerem ezeket a srácokat és a közös munka nagyszerű esélyt ad arra, hogy győzelmeket szerezzek. Ez a célom 2024-re: a trófeavadászat.”

Williams idén márciusban vált egy csapásra híressé.

Az akkor még a DGM Racingnek vezető pilóta az Xfinity atlantai futamán nemes egyszerűséggel, tüntetőleg leparkolt a pálya rajt-célvonalán, miután a versenyirányítás kiintette a sérült autója miatt.

Akcióját egy fordulóra szóló eltiltással díjazták, maga a floridai viszont nevetve lenyelte a békát, lévén az igazi győztes mégis ő lett.

Számos tévéműsorba, podcastbe meghívták, piacra dobta limitált példányszámú „Park It” feliratú merchandise-cuccait, rajongótábora óriási méretűre duzzadt, mindemellett pedig komoly szponzorokra is szert tett.

Az eddig csak kisebb gárdáknál megfordult Williams háta mögött 186 futam van a NASCAR nemzeti másodosztályában. Ebből tizenegyet zárt a top 10-ben, legjobb eredményének pedig a 2020-as Kansas Lottery 300-on elért hatodik helye számít.