60 autó, 3 IndyCar-bajnok és egy F1-es világbajnok – Itt a Daytona 24 előzetes nevezési listája!

60 autó, 3 IndyCar-bajnok és egy F1-es világbajnok – Itt a Daytona 24 előzetes nevezési listája!
credit: IMSA MediaBő két hónap van hátra a 2024-es Daytona 24 rajtjáig, az IMSA pedig máris megosztotta a világgal a legendás viadal előzetes nevezési listáját.

A 62. alkalommal megrendezésre kerülő versenyen hatvan autó fogja megméretni magát négy különböző osztályban.

A királykategóriát képező GTP-ben tíz gép összesen harmincnégy pilótáját nevezték meg, köztük olyan sztárokkal, mint a Cadillac Racingnek vezető négyszeres Champ Car bajnok Sébastien Bourdais és az IndyCar hatszoros trónfoglalója – egyben a 2008-as Indianapolis 500 győztese – Scott Dixon.

Az amerikai open-wheel 2017-es és 2019-es legjobbja, továbbá a Borg-Warner Trófea idei arca, Josef Newgarden a Porsche Penske Motorsporttal teljesítheti karrierje második bevetését Daytonán, egyben az elsőt a legmagasabb osztályban.

Szintén először vág neki a 24 órának a GTP-k között az Indy 500 tavalyi legjobbja, Marcus Ericsson, immár a Wayne Taylor Racing with Andretti 10-es Acurájával.

Ezen csapat jóvoltából debütálhat a versenyen Jenson Button is. A Forma-1 2009-es világbajnokát a 40-es számmal jelölt gépben kell majd keresni, a kormánykeréken többek közt Colton Hertával osztozkodva.

Külön kiemelendő még a tizenhárom autóval és tíz gyártóval támadó GTP Próban nevezett Pfaff Motorsports 9-es McLarenje, aminek kvartettjében a 2016-os Indy 500-at újoncként megnyert Alexander Rossi is helyet kap jó barátja, a nagy visszatérő James Hinchcliffe mellett.

Úgyszint ezen kategóriában szurkolhatunk az IndyCar immár kétszeres futamgyőztesének, a Forma-1-gyel is szemező Kyle Kirkwoodnak, aki Vasser Sullivan 14-es Lexusát terelgetheti.

A jövő évi Daytona 24 január 27-én startol el.

Alább jöjjön a nevezési lista kategóriánként lebontva.

A mezőnyben még több hely kiadó, így az elkövetkezendő hetekben további bejelentésekre lehet számítani.