Ericsson, Button és Herta csapattársak lesznek a világ egyik legnagyobb versenyén

Ericsson, Button és Herta csapattársak lesznek a világ egyik legnagyobb versenyén
credit: Chris Graythen/Getty ImagesA Wayne Taylor Racing with Andretti (WTRAndretti) hivatalosan megnevezte végleges pilótafelállását a 2024-es Daytona 24-re.

A csapat már korábban bejelentette, hogy a 10-es számú, GTP-kategóriában nevezendő Acura ARX-06 volánja mögött továbbra is Filipe Albuquerque és Ricky Taylor kap helyet a teljes szezonra, míg a Michelin Endruance Cup öt fordulója erejéig Brandon Hartley csatlakozik hozzájuk.

A 40-essel jelölt autót Jordan Taylor, valamint Louis Delatrez vezeti, a MEC-hez tartozó versenyeken (Daytona 24h, Sebring 12h, Watkins Glen 6h, Indianapolis 6h és Petit Le Mans) pedig Colton Herta is lehetőséget kap.

Most az is kiderült, hogy melyik két pilótával válik teljessé flottájuk a január 27-28-án esedékes, ikonikus egynapos viadalon.

A 10-es triójához a 2022-es Indy 500 győztese, Marcus Ericsson ugrik be, míg a 40-est a Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button erősíti.

Az IndyCarban jövőre már az Andretti Globalnak vezető svéd tavaly, a Chip Ganassi Racing jóvoltából debütált a daytonai 24 óráson, végül a DPi-kategória hatodik helyét megszerezve Earl Bamber, Alex Lynn és Kevin Magnussen oldalán.

Ami Buttont illeti, ő az IMSA WeatherTech SportsCar Championship októberi fináléján, a Petit Le Mans-on ejtette meg bemutatkozását. A brit szupersztár a JDC-Miller Motorsports-cal hajthatott pályára Road Atlantán, az ötödik pozícióban zárva Tijmen van der Helm és a hozzá hasonlóan a NASCAR Le Mans-i projektjében is részt vett Mike Rockenfeller csapattársaként.

A korábbi hírek szerint a WTRAndretti mindenképpen meg akarta kaparintani Alex Albont is, a program azonban kútba esett.


KAPCSOLÓDÓ: Rossi is csatlakozik országos cimborája mellé a Daytona 24-en