Rossi is csatlakozik országos cimborája mellé a Daytona 24-en

Rossi is csatlakozik országos cimborája mellé a Daytona 24-en
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiTeljessé vált a Pfaff Motorsports pilótafelállása a január végén megrendezésre kerülő Daytona 24-en.

A csapat már korábban bejelentette, hogy a GTD Próban teljes IMSA-szezont futó Oliver Jarvis és Marvin Kirchhoefer mellé három endurance-forduló erejéig csatlakozik a nagy visszatérő James Hinchcliffe.

Utóbbi kanadai ráadásul duplán boldog lehet, hiszen immár az is hivatalossá vált, hogy a Daytona 24 erejéig nem más fog velük osztozni a 9-es számú McLaren 720S GT3 volánján, mint az egyik legjobb barátja, Alexander Rossi.

A főállásban a wokingiak IndyCar-flottáját erősítő kaliforniai hatodszor vághat neki az ikonikus viadalnak, egyben első alkalommal nem prototípus-kategóriában.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét részt vehetek a Rolex 24-en” – kommentálta a hírt Rossi, aki 2021-ben, még a Wayne Taylor Racing színeiben megnyerte az egynapos viadalt Filipe Albuquerque, Ricky Taylor és Helio Castroneves oldalán.

„Most először fogok GTD Pro autót vezetni, de mindig is nagyon élveztem ezt a versenyt és most sem lesz másként. Alig várom, hogy együtt dolgozhassak a Pfaff Motorsport srácaival, lányaival és segíthessek nekik abban, hogy a mezőny élére kerüljenek.”

A 2024-es Daytona 24 január 27-én kapja meg a zöld zászlót.