Megszerezte első győzelmét és történelmet írt a balhés, 16 éves versenyzőnő

Megszerezte első győzelmét és történelmet írt a balhés, 16 éves versenyzőnő
credit: Carolina Pro Late Model SeriesKatie Hettinger győzelmét hozta a prominens Carolina Pro Late Model Series szombati Fall Brown Cook Out 100-a a Hickory Speedwayen.

A verseny túlnyomó részét George Phillips dominálta, egy baleset, majd az azt követő újraindítás azonban a hajrában alaposan megkavarta a lapokat. Az utolsó restartnál Phillips beragadt, Hettinger pedig a hibát kihasználva rögtön átvette a vezető pozíciót. A hátralévő körökben Max Reaves elszántan üldözte, de végül nem nem tudta megelőzni, így a leintéskor be kellett érnie a második hellyel.

A sikere révén a mindössze 16 éves michigani pilóta a CPLMS történetnek legelső női győztese lett.

Hettinger főállásban a Dale Earnhardt Jr., Kevin Harvick és Justin Marks tulajdonában lévő CARS Tourban versenyzett idén. Bár a victory lane-re nem jutott el, kiegyensúlyozott teljesítménye révén azonban még az utolsó előtti futamon is bajnokesélyesnek számított.

Az október 21-ei, Tri-County Speedwayen rendezett futamon azonban a legnagyobb riválisának számító Caden Kvapil elvesztette uralmát autója felett és összeütköztek. Ennek következtben mindketten a mezőny végére estek vissza.

A történtek olyannyira feldühítették Hettingert, hogy a restart után hátulról – akárcsak a NASCAR Cupban tavaly Bubba Wallace Kyle Larsont, majd idén Chase Elliott Denny Hamlint – megtorpedózta ellenfelét.

A manővert a versenybírák nem tolerálták és a Caraway Speedwayre kiírt szezonzáróról eltiltották, ezzel végképp pontot téve a címért folyó harcára.

Hettinger végül az összetett második helyén zárt Kvapil mögött, emellett ő lett az év újonca.