Hatodszor is bajnok lett minden idők legsikeresebb női autóversenyzője!

Hatodszor is bajnok lett minden idők legsikeresebb női autóversenyzője!
credit: NHRAAz elmúlt hónapban szó szerint arattak a hölgyversenyzők az USA-ban.

Október elején a 17 esztendős Jade Avedisian a midget-szakág fennállásának első női bajnoka lett, miután egy rendkívül izgalmas finálén elhódította az Xtreme Outlaw Midget Series trónját.

Most szombaton a nála egy évvel fiatalabb Katie Hettinger szintén első hölgyként tudott győzelmet aratni a Carolina Pro Late Model Seriesben, emellett pedig az összetett második helyén zárta a főállásának számító CARS Tourt és ő lett a legjobb újonc is.

Egy nappal később már Erica Endersen volt a sor, aki a Pomona Dragstripen rendezett szezonzárón megkaparintotta karrierje hatodik bajnoki címét az NHRA Pro Strock kategóriájában.

A texasi pilóta azt követően biztosította be újabb Wally-trófeáját, hogy rögtön a vasárnapi döntő első párbaján legyőzte Fernando Cuadrát.

Ezzel 2014, 2015, 2019, 2020 és 2022 után újra ő lett a széria királya, akarom mondani királynője.

„Az idei szezonunkat csak úgy tudnám jellemezni, hogy ‘mi a világ ellen'” – nyilatkoza az érthetően boldog Enders.

„Végül pedig mi nyertünk.”

Az Elite Motorsportsnak vezető klasszis nem a levegőbe beszélt.

Az idényt címvédőként kezdte, a mélyrepülés azonban rögtön el is kezdődött.

Műszaki és vezetői hibák egyaránt hátráltatták, amelyek révén májusban már csak az összetett tizennegyedik pozíciójában jegyezték. A kudarcok a mentális egészségére is hatással lettek. Olyannyira, hogy komolyan fontolgatni kezdte a visszavonulást.

A csapattal viszont nyárra összekapták magukat és akkora menetelésbe kezdtek, hogy őszre már a tabella élén álltak.

Október közepén, a Texas NHRA FallNationön megszerezte pályafutása 47. diadalát is, amivel az egyetemes motorsport valaha volt legtöbb győzelemmel bíró női versenyzőjévé vált.