Kiszivárgott az első kép a NASCAR elektromos autójáról

Kiszivároghatott az első kép a NASCAR elektromos autójáról
credit: Sean Gardner/Getty ImagesA NASCAR évértékelő sajtótájékozatóján az operatív igazgatói posztot betöltő Steve O’Donnell bejelentette, hogy elkészült a szervezet első elektromos autója.

Olyannyira, hogy már javában zajlik a tesztsorozata is.

„Megvan az [elektromos] versenygépünk egy alternatív kasztnival” – mondta O’Donnell.

„Egyelőre nem úgy tekintünk erre a projektre, hogy versenyezni is fogunk vele. Jövőre viszont néhány eseményen meg fogjuk mutatni a rajongóknak.”

A jármű sikeres tesztet teljesített az észak-karolinai zMax Dragwayen, decemberben pedig már a Martinsville Speedwayen viszik pályára.

Bővebb részletekkel a NASCAR nem szolgált, ahogyan a gyártópartnerként jegyzett Chevrolet, Toyota és Ford is mélyen hallgat.

A főként az Xfinity és Cup Seriesben tevékenykedő spotterek által működtetett Couch Racer viszont a minap közzétett egy fotót, amelyen állításuk szerint az eddig rejtegetett villanyautó látható.

Momentán nem áll rendelkezésre hivatalos megerősítés arról, hogy valóban ezen gépet örökítették-e meg. A posztolók kiléte mellett azonban a helyszín – a NASCAR kutatási és fejlesztési részlege – is hitelessé teheti a felvételt.

A gép külső jellemzőit tekintve hasonlóságot mutat a Chevrolet Blazer EV-vel.

Belső forrásaira hivatkozva azonban a Road & Track magazin arról ír, hogy ennek nincs komolyabb jelentősége, mivel a NASCAR-é inkább egy általános, márka nélküli modellnek tekinthető. Ilyesmi nem először fordul elő a szervezetnél, elég csak a Next Gen prototípusára gondolni, amely nagyban emlékeztetett a Camaróra, pedig valójában egyetlen brandhez sem volt köthető.

Az elektromos projekt nem derült égből villámcsapásként érkezett. Tavaly már felröppentek olyan hírek, hogy egy komplett versenysorozatot akarnak tető alá hozni, ezen törekvések azonban nem váltak valósággá. Legalábbis egyelőre.