Ezt a címet adná Alex Palou a róla szóló könyvnek

(Ön)irónia a köbön: Ezt a címet adná Alex Palou a róla szóló könyvnek
credit: Penske Entertainment/Paul HurleyAz elmúlt évek során Alex Palou tett arról, hogy a versenypályán nyújtott teljesítménye mellett a szerződésbotrányairól is híressé (vagy inkább hírhedtté) váljon.

A kétszeres IndyCar-bajnok jelenleg is egy jogi csetepaté kellős közepén áll, miután úgy döntött, hogy az előzetes megállapodás ellenére mégsem igazol át a McLarenhez és inkább marad jövőre is a Chip Ganassi Racingnél.

Ennek hallatán Zak Brownék bő 23 millió dollárt akarnak behajtani rajta, amelynek tételeiről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni.

Palou-nak azonban megvan az öniróniája ahhoz, hogy poénosan reagálja le a helyzetet.

Erre ékes példa az IndyCar által minap közzétett videó, amelyben néhány pilótát arról kérdeztek, hogy milyen címet adnának a karrierjükről szóló könyvnek.

A CGR-nek vezető Marcus Armstrong az „egyél, imádkozz, szeress” verzióra hajlik, a Meyer Shank Racing-es Tom Blomqvist egy baromi nagy hullámvasútként jellemezné pályafutását, az RLL Racinget szolgáló Graham Rahal a fent és lent pillanatokra hegyezné ki a címet, a McLaren-üdvöske Pato O’Ward pedig gyerekkori becenevét, a „mexikói ördögöt” választaná.

Na és mi volt Palou válasza?

„Szerződések.”