Bezárult a kör: Érdekes egybeeséssel fejeződött be Kevin Harvick NASCAR-karrierje

Bezárult a kör: Érdekes egybeeséssel fejeződött be Kevin Harvick NASCAR-karrierje
credit: James Gilbert/Getty ImagesMinden túlzás nélkül egy korszak ért véget múlt vasárnap a NASCAR-ban.

A Cup Series szezonzáró, Phoenix Racewayen lebonyolított futamát követően Kevin Harvick végleg kitette a pontot illusztris karrierje végére.

Ezzel a mezőny utolsó olyan tagja is távozott a sportból, aki még versenyzett a playoff előtti Winston Cup érában.

Harvick 2001-ben, a Rockingham Speedwayen debütált a királykategóriában az egy héttel korábbi Daytona 500-on halálos balesetet szenvedett Dale Earnhardt helyét átvéve a Richard Childress Racingnél.

A Dura Lube 400 névre hallgatott fordulót az akkor 25 éves pilóta tizennegyedikként fejezte be, a győzelmet pedig a néhai Megfélemlítő csapatának, a Dale Earnhardt Inc.-nek (DEI) vezető Steve Park szerezte meg az 1-es számú Chevyvel.

Itt jön az érdekesség.

Most, Phoenixen szintén az 1-essel jelölt Chevrolet zárt az élen Ross Chastainnel a volán mögött, méghozzá annak a Trackhouse Racingnek színeiben, amely a DEI kvázi utódjának számít.

Az 1980-ban megalapított gárda 2009-ben olvadt be a Chip Ganassi Racingbe, miután Dale Earnhardt Jr. és több kiemelt szponzor távozását követően a csőd szélére sodródott.

A CGR-t végül 2021-ben teljes egészében felvásárolta a Justin Marks és Armando ‘Pitbull’ Perez által tulajdonolt Trackhouse.

Ebből adódóan tehát elmondható, hogy Harvick Cup-pályafutását tökéletesen keretbe foglalják a DEI-hez köthető, 1-es számú Chevrolet győzelmei.

Slusszpoén: mindkét versenyen a Hendrick Motorsports 24-ese indult a pole-ból, 2001-ben Jeff Gordonnal, idén pedig William Byronnal.KAPCSOLÓDÓ: Max Verstappen különleges ajándékkal lepte meg a visszavonuló Kevin Harvickot