Szomorú és őszinte posztban reagált a szezonjára Bubba Wallace

Szomorú és őszinte posztban reagált a szezonzáróra Bubba Wallace
credit: Jared C. Tilton/Getty ImagesEddigi NASCAR Cup-karrierje legjobb szezonját produkálta idén Bubba Wallace.

A 23XI Racing versenyzője tíz futamot fejezett be a top 10-ben, ebből ötöt a legjöbb öt között. Szerzett egy pole-t, majd életében először kvalifikálta magát a rájátszásba, amelytől végül a második kör után búcsúzott.

Az összetettet tekintve a tizedik helyen zárt, míg a bajnoki címet az a Ryan Blaney kaparintotta meg, akivel szinte már testvéri viszonyt ápol.

Wallace azonban elégedettség helyett továbbra is a démonaival küzd.

Az elmúlt évek során nyíltan és bátran vállalta a depresszióval folytatott harcát, amitől nem csak a saját állapota javulását várja, de egyben a sorstársain is segítene szeretne.

A Cup múlt vasárnapi, Phoenix Racewayen rendezett fináléját követően ismét egy rendkívül őszinte posztban tárta a világ elé érzéseit. Ebben kendőzetlen bevallotta, hogy újra mélypontra került.

„3 óra 42 perc van, én pedig itt ülök a kanapén, megkérdőjelezek mindent és fogalmam sincs, hogy miért” – írta Instagram-sztoriban Wallace.

„Kevés érzelemmel szálltam ki az autóból. Frusztrált, ahogyan véget ért a versenyünk és tönkretettük a 6-os autó csapatának top 10-es befutóját [a futam végén ütköztek – a szerk.].

Azt hihetnéd, örömmel és izgalommal tölt el, hogy a barátom szerezte meg a bajnoki címet. Sajnos nem így van.

Azt is gondolhatnád, boldoggá tesz, hogy karrierem legjobb szezonján vagyok túl és összetettben a tizedik lettem. Sajnos ez sem így van.

Mindig is azt mondogattam, hogy a sötét időszakaimban a zenébe menekülök. Most viszont hazafelé, a repülőn töltött öt órából három és felet néma csendben ültem végig.

A feleségem látja, hogy nem vagyok jól, de nem tud segíteni, mivel még én magam sem tudom, miért érzek így.

Azoknak az embereknek üzenem, akik hozzám hasonlóan az üres falat bámulják: veletek vagyok. Holnap egy újabb nap lesz. Egy újabb lehetőség. Ne adjátok fel. Rendben leszünk.”Ha úgy érzed te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély-számot.