Indul a szavazás: Kik lesznek a NASCAR idei legnépszerűbb versenyzői?

Indul a szavazás: Kik lesznek a NASCAR idei legnépszerűbb versenyzői?
credit: Jared C. Tilton/Getty ImagesA szokásoknak megfelelően a NASCAR idén is arra kéri a rajongókat, hogy válasszák meg a szezon legnépszerűbb versenyzőit.

Az online szavazást mindhárom nemzeti bajnokságot – tehát a Truck Seriest, az Xfinity Seriest és a Cup Seriest – tekintve kiírják és november 30-án, a szervezet idényzáró bankettjén fognak végeredményt hirdetni.

A voksolás magyar idő szerint november 7-én, 18:00-kor indult és egészen 29-ig tart.

A Trucks mezőnyében az elmúlt két évben egyaránt Hailie Deegan lett a közönségkedvenc, míg az Xfinityben tavaly Noah Gragson kaparintotta meg a megtisztelő címet.

A vegasi pilóta ezzel Justin Allgaier 2019 óta tartó uralkodásának is véget vetett.

Ami a királykategóriát illeti, ott az elmúlt öt esztendőben megszakítás nélkül Chase Elliott gyűjtötte be a szavazatok többségét.

Az abszolút rekordot Chase édesapja, Bill Elliott tartja, akit összesen 16 alkalommal választottak a Cup legnépszerűbb pilótájának.

Az örökranglista második helyén Dale Earnhardt Jr. áll. A kétszeres Daytona 500 győztes 1999-ben az Xfinity (akkor Busch Series), 2003-tól pedig egészen a 2017-es visszavonulásáig a Cup rajongóinak kedvence volt.


Ide kattintva voksolhatsz te is:

>>>>>Cup MPD
>>>>>Xfinity MPD
>>>>>Trucks MPD