NASCAR: Byron a pole-ban és övé a legjobb pit a bajnoki döntőn

NASCAR: Byron a pole-ban és övé a legjobb pit a bajnoki döntőn
credit: Sean Gardner/Getty ImagesWilliam Byron vezetésével startol el a NASCAR Cup Series 2023-as rájátszásának utolsó versenye vasárnap, a Phoenix Raceawayen.

A karrierje során először bajnoki döntős pilóta idei ötödik, összességében pedig tizenegyedik pole-ját ünnepelhette.

Ennél is fontosabb viszont, hogy sikere révén övé lett a legjobb, 1-es számmal jelölt pit a vasárnapi futamon, ami stratégiai szempontból hatalmas jelentőséggel bír a Hendrick Motorsports #24 Chevye számára.

A rajtrács második pozícióját a playoffban már nem szereplő Martin Truex Jr. szerezte meg a Joe Gibbs Racing színeiben.

A címért meccsben lévő versenyzőket tekintve Byronon kívül csak csapattársa, Kyle Larson tudta beverekedni magát a kvalifikáción második, top 10-es szakaszába.

A 2021-es idény legjobbja a negyedik helyet szerezte meg, miután a visszavonuló Kevin Harvick is jobb kört produkált nála a Stewart-Haas Racing 4-es Fordjával.

A rájátszás kvartettjének másik 50%-a, Christopher Bell és Ryan Blaney már a csoportkörben elvérzett. Ennek következtében előbbi JGR-es a tizenharmadik, utóbbi Team Penske-s pedig csak a tizenötödik pozícióból várhatja a szezonzáró zöld zászlaját.

A stílszerűen csak NASCAR Cup Series Championship Race-nek nevezett viadal vasárnap, magyar idő szerint 21:00-kor kezdődik.