Végleg eldőlt Romain Grosjean jövője

Végleg eldőlt Romain Grosjean jövője
credit: Penske Entertainment/Chris OwensAlig egy hónappal ezelőtt robbantotta a bombát Romain Grosjean azzal, hogy választottbíróság elé citálja az Andretti Globalt.

A francia versenyző úgy véli, korábbi csapata jogtalanul vált meg tőle a 2023-as IndyCar-szezon végén.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy miként áll jelenleg az ügy, Grosjean jövőjének sorsa a szériában azonban már most eldőlt.

A Juncos Hollinger Racing hivatalosan bejelentette, hogy a következő idényben ő veszi át a távozó Callum Ilott helyét a 77-es számmal jelölt Dallara-Chevy volánja mögött.

„Romain páratlan referenciával rendelkezik a motorsportban” – méltatta a gárda alapító-társtulajdonosa, Ricardo Juncos.

„Pontosan az ő vezetésére és tapasztalatára van szükségunk ahhoz, hogy a JHR-t új magaslatokba emeljük az NTT IndyCar Seriesben.”

Az már korábban megerősítésre került, hogy a 78-ast továbbra is Agustín Canapino vezeti.

Grosjean ezzel négy év leforgása alatt a harmadik csapatnál fogja megméretni magát az amerikai open-wheel csúcsán. Chevrolet-motoros autót azonban most először vezethet.

2021-ben, még részidős pilótaként a Dale Coyne Racinggel debütált, majd a következő két idényben már Andrettiéknél futott teljes munkaidős programot.

Utóbbi alakulatnál töltött időszaka azonban finoman szólva sem lett sikersztori, ami végül a már fentebb említett jogi lépéshez vezetett.

A 37 éves versenyző neve mellett eddig három IndyCar-pole szerepel, legjobb eredményének pedig öt második hely számít.

Az összetettet tekintve az elmúlt két idényt egyaránt a tizenharmadikként fejezte be.

2024-nek a Juncos már a McLarennel közösen vág neki.

A két gárda október elején jelentette be, hogy kereskedelmi és stratégiai partnerségre lépnek, aminek részeként néhány szponzoron is osztozkodni fognak.