„A sisak elzárja a vérkeringést az agyában” – Hamlin szerint Hocevar úgy vezet, mint egy idióta

“A sisak elzárja a vérkeringést az agyában” – Hamlin szerint Hocevar úgy vezet, mint egy idióta
credit: Jonathan Bachman/Getty ImagesA várakozásokat felülmúlva startolt el Carson Hocevar NASCAR Cup-karrierje.

A főállásban a Truck Seriesben vezető pilóta fantasztikus teljesítményt nyújtott élete első királykategóriás bevetésén még júniusban, Gatewayen egészen addig, amíg egy defek kiállásra nem kényszerítette.

Két hónappal később újabb lehetőséget kapott, mint a mémlájkoló botránya miatt eltiltott Noah Gragson utódja a Legacy Motor Club 42-es Chevyjében.

Első négy futamát a gárdánál kivétel nélkül a top 20-ban zárta, a legutóbbi három bevetése közül azonban már egyet sem tudott a legjobb harmincon belül befejezeni.

A múlt vasárnapi, martinsville-i fordulón a harmincegyedik helyen intették le, négy kör hátrányban. A táv során pedig több kollégája napját is megkeserítette, többek között a Joe Gibbs Racingnek vezető Ty Gibbsét is.

A 2024-es Cup-szezont már a Spire Motorsports teljes munkaidős versenyzőjeként megkezdő Hocevar ténykedését Denny Hamlin nem is tudta szó nélkül hagyni.

„Carson Hocevarnak már megint elment az esze” – jelentette ki a playofftól a top 8-as kör végén búcsúzott veterán saját podcastjében, az Actions Detrimentalban.

„Pont a múlt héten dicsértem őt, hogy milyen jó munkát végez a Truck Seriesben. A Cupban viszont még mindig úgy vezet, mint egy idióta. Nekimegy másoknak, amikor lekörözik, falnak nyomja őket… . Talán megérteném, ha elkeseredetten hajtana egy ülésért és ezért hibázna, de már megvan a helye jövőre. Semmi oka arra, hogy felidegesítse az embereket.Két kör hátrányban ütközött össze Ty Gibbsszel, aki viszont körön belül volt. Miért??? A sisakja elzárja a vérkeringést az agyában? Elkeserítő látni az ilyen fiatalokat, akikben megvan a tehetség ahhoz, hogy nagyon magas szinten versenyezzenek. Fejben viszont képtelenek ott lenni a pályán és ennek mások isszák meg a levét.

Nem érdekel, hogy Ty mit tett korábban, amiért Carson ennyire berágott. Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni, pláne két kör mínuszban.

Muszáj felnőnie a feladathoz. Ha olyasvalakiről lenne szó, aki tényleg pocsék versenyző, akkor nem rugóznék rajta ennyire. Ő viszont sokkal jobb ennél, csak mentálisan be kell érnie. Mégpedig sürgősen.”