Larson elárulta, hogy kit tart a legnagyobb ellenfelének a bajnoki döntőben

Larson elárulta, hogy kit tart a legnagyobb ellenfelének a bajnoki döntőben
credit: Penske Entertainment/Chris JonesA NASCAR Cup martinsville-i futamán végleg kialakult a 2023-as playoff-döntő mezőnye.

A november 5-ei, Phoenix Racewayen esedékes fináléba Kyle Larson és Christopher Bell már korábban kvalifikálta magát a Las Vegas-i, illetve homesteadi győzelmeik révén.

Hozzájuk csatlakozott múlt vasárnap Ryan Blaney, valamint William Byron is. Mindkét versenyző ráadásul életében először jutott be a rájátszás legutolsó, mindent eldöntő fordulójába.

A címért küzdő kvartettből egyedül Larson mondhatja már magát bajnoknak, a mostani kihívás kapcsán azonban egyelőre sötétben tapogatózik.

2021-ben ezen az egymérföldes oválon foglalta el a Cup trónját, méghozzá úgy, hogy a kockás zászlót is ő látta meg elsőként.

A Next Gen érában viszont még egyszer sem sikerült nyernie itt. A tavaly márciusi fordulót motorhiba miatt fel kellett adnia, novemberben a kilencedikként zárt, míg idén tavasszal a negyedik pozícióban intették le.

„[A 2022-es szezonzárón] jók voltunk a hosszabb etapokon, a rövideken viszont kicsit szenvedtünk” – nyilatkozta az esélyei kapcsán Larson.

„Az idei, tavaszi versenyen azonban már a rövidebbek mentek jól és a hosszabbakon kínlódtunk. Ebből adódóan fogalmam sincs, hogy mi lesz most vasárnap.”

A Hendrick Motorsports sztárja – aki egyben a maga 31 évével a finalista kvartett legidősebb tagja – azt is elárulta, hogy kit tart a legnagyobb ellenfelének.

„Blaney és a [Team Penske] 12-es csapata az elmúlt két és fél hónapban rendkívül erősnek bizonyult. Szerintem ők lesznek azok, akiket le kell győzni.”KAPCSOLÓDÓ: Blaney nyert, Byron az ájulás határán küzdötte be magát a bajnoki döntőbe