Hamlin emelt fővel fogadta kiesését, a TMS egykori elnöke mégis durván belerúgott

Hamlin emelt fővel fogadta playoff-kiesését, a TMS egykori elnöke mégis durván belerúgott
credit: Jonathan Bachman/Getty ImagesDenny Hamlin a harmadik helyen látta meg a Martinsville Speedwayen rendezett Xfinity 500 kockás zászlaját, de ez nem lett elegendő arra, hogy bejusson a playoff november 5-ei fináléjának mezőnyébe.

A Joe Gibbs Racing veteránja emelt fővel vette tudomásul a történteket

„Nagyon büszke vagyok a 11-es FedEx Toyota teljes csapatára, hogy megtettek mindent, amit csak lehet és több, mint 50 ponttal zártunk” nyilatkozta a leintést követően Hamlin.

Fantasztikusan dolgoztak. Ma a 12-es autó [a győztes Ryan Blaney – a szerk.] volt a legjobb a pályán. Gratulálok nekik és mindenkinek, aki bejutott a legjobb négy közé. Maximálisan megérdemlik és Phoenixen fantasztikus show-t fognak produkálni.

Nem hazudok, gyűlölöm, hogy mi nem vagyunk bent a döntőben. Ennek ellenére nagyon örülök annak a teljesítménynek, amit ma és az egész szezon során nyújtottunk. A top 8 azonban a rájátszásnak azon köre, ahol már nem lehet egyetlen rossz hétvégéd sem. Nekünk a múlt heti, homesteadi versenyen történt szervóhiba pecsételte meg a sorsunkat.

Készen állok Phoenixre.Továbbra is imádom ezt csinálni, mert minden egyes héten esélyünk van a győzelemre. Ez táplálja a sport iránti szenvedélyemet. Még ennyi idősen is feltüzel, hogy egy olyan csapatnak vezethetek, amely a legjobb autót biztosítja nekem és esélyt ad arra, hogy tovább gyarapítsam a statisztikáim. Semminek nincs vége, hosszú út áll még előttünk.”

Hamlin később a közösségi médiában külön megköszönte a rajongói támogatását is.Bár még a legnagyob ellenszurkolói is értékelték a fiaskóhoz való hozzáállását, egyvalaki mégis megragadta az alkalmat arra, hogy belerúgjon.

„Miért nem tud Denny Hamlin bajnoki címet szerezni a NASCAR-ban?” – tette fel a kérdést X-en a Texas Motor Speedway korábbi legendás elnöke, Eddie Gossage.

„Nyert 51 futamot, 3 Daytona 500-at, egy Coke 600-at, a bajnokságot viszont soha. Belső infó: a garázsokban dolgozó emberek megkérdőjelezik a koncentrációját és az intelligenciáját. Gyakran érzelmi alapon hozza meg a döntéseit, amivel pontokat veszít, továbbá túlságosan is sok, nem a versenyzéssel kapcsolatos dolog tereli el a figyelmét. Tehetséges, de….”


KAPCSOLÓDÓ: Blaney nyert, Byron az ájulás határán küzdötte be magát a bajnoki döntőbe


A NASCAR közössége felháborodott Gossage szavain.

„Mondja ezt az ember, akinek sikerült teljesen egyedül tönkretennie a TMS-t?”– írta ironikusan egy rajongó.

Az Xfinity Seriesben szereplő Jeremy Clements Racing egyik üzleti partnere, Steve Carnes pedig egy jótanáccsal látta el Gossage-t:

„Kattints a jobb felső sarokban lévő három pontra és töröld ezt.”

Mások megpróbálták edukálni:

„A playoff-rendszera hibás. Szentül hiszem, hogy vannak olyan bajnokok, akik valójában nem érdemelték meg és olyanok is akadnak, akik nem jutottak túl a szakaszokon, pontok alapján viszont behúzták volna a címet. Ez a formátum nem a harminchat versenyen át tartó teljesítményt díjazza.”

Egy nyíltan Hamlin ellenes kommentelő pedig levonta a végső következtetést:

„Senki sem kedveli Dennyt, mégis most mindenki az ő védelmére kel. Ez bizonyítja, mekkora baromság is a véleményed.”

Az elmúlt napokat tekintve nem ez az első eset, hogy egy közismert üzletember kicsapja a biztosítékot az internet népénél.

Az Xfinity szombati futama után Richard Childressre azért zúdult népharag, mert nyíltan kijelentette, hogy Sheldon Creednél hülyébb pilótája még sosem volt.

Ezen sztori részleteiről itt lehet bővebben olvasni:

>>>>>Már nem is leplezi a patinás csapat, hogy utálja a saját versenyzőjét