Danica Patrick elmagyarázta, hogy miért csökken a NASCAR nézettsége

Danica Patrick elmagyarázta, hogy miért csökken a NASCAR nézettsége
credit: Penske Entertainment/Dana GarrettDanica Patrick már több, mint öt évvel ezelőtt visszavonult az autóversenyzéstől, magának a sportnak azonban egyáltalán nem fordított hátat.

Televíziós szakértőként rendszeresen visszatér az Indy 500-ra és a NASCAR Cup futamaira, emellett pedig a Sky Sports F1-es riportercsapatának is tagja.

Az aktív pályafutása során számos rekordot megdöntött wisconsini legutóbb az Awful Announcingnak adott interjút, aminek során arról is szót ejtett, hogy véleménye szerint miért csökken a NASCAR nézettsége.

„A minap leültem beszélgetni egy nagyon fontos személlyel a NASCAR-ból” – osztotta meg Patrick.

„Elmondtam neki, hogy a versenyek túlságosan hosszúak. Manapság már megváltoztak a szokások, az emberek nem tudnak olyan sokáig egyetlen dologra figyelni. Nem lehet arra számítani, hogy öt-hat órát végigülnek a tévé előtt és megnézik a felvezető műsort, majd a versenyt is. Ez nagyon sok idő.”

Nemrég Denny Hamlin saját podcastjében világosan leszögezte, kritikus fontosságú lenne marketing szempontból, ha a NASCAR-nak lennének sztárjai. A Joe Gibbs Racing pilótája szerint azonban pont a gyeplőt szorosan fogó csapattulajdonosok miatt nem tudják kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket.

Patrick szintén kiemelte, hogy a visszaesés egyik oka a mainstream-versenyzők hiányában is rejlik.

„Minden sportnak megvan a maga hullámvölgye. A Forma-1 jelenleg növekedő tendenciát mutat, a NASCAR pedig egy kicsit szenved. Olyan időszakra is akadt viszont példa az USA-ban, amikor az F1 nem volt népszerű és a NASCAR jelentette a mindenséget.

Mindez persze nagyban függ a pályán nyújtott produkciótól, valamint a versenyzők személyiségétől. A NASCAR hatalmas veszteséget könyvelhetett el akkor, amikor a piacképes, nagy nevek távoztak, mint például Jeff Gordon, Dale Earnhardt Jr., jómagam és Carl Edwards.

Teljesen biztos vagyok abban, hogy eljön az az időszak is, amikor az F1 népszerűsége fog csökkenni és egy másik bajnokság tör a csúcsra.”KAPCSOLÓDÓ: Dale Jr.: Chase Elliott a NASCAR egyetlen reménye arra, hogy lemásolják a Taylor Swift-Travis Kelce hájpot