NASCAR: Truex-Gibbs első sor a playoff-elődöntőn

NASCAR: Truex-Gibbs első sor a playoff-elődöntőn
credit: James Gilbert/Getty ImagesMartin Truex Jr. motorhiba miatt kényszerült feladni a múlt heti, homesteadi futamot, aminek következtében a playoff hatodik helyére esett vissza, 17 ponttal a továbbjutó vonal alá.

A Joe Gibbs Racing veteránja érthető módon rendkívül csalódott volt a fiaskó után, néhány nappal később viszont már úgy nyilatkozott, mindent megtesz azért, hogy a soron következő, martinsville-i fordulóra lerázza magáról a történteket.

Ehhez az első lépést rögtön a kvalifikáción megtette, a pole-ba repítve a 19-es számú Toyotát.

Jelen siker révén Truex idei harmadik, összességében pedig a huszonkettedik rajtelsőségét ünnepelhette a Cupban.

Másodikként, mindössze 0.008 másodperc hátrányban csapattársa, Ty Gibbs zárt.

A harmadik pozícióból Chase Briscoe, míg a negyedikből a Truexhez hasonlóan szintén mínusz 17 egységen álló Denny Hamlin várhatja a vasárnapi versenyt.

Nem volt viszont jó napja Tyler Reddicknek.

A 23XI Racing pilótája jelenleg a playoff-lista ötödik pozíciójában áll, 10 pont lemaradásban a döntőbe jutást érő vonal alatt.

Az edzést még a nyolcadikként fejeztbe be, a kvalifikáción a második gyors köre alatt azonban hibázott és megforgott.

Ennek köszönhetően nem jutott tovább a top 10-es körbe és be kellett érnie a tizenkilencedik rajthellyel.

A Martinsville Speedway félmérföldes oválján rendezendő Xfinity 500 magyar idő szerint vasárnap, 19:07-kor kapja meg a zöld jelzést.

A kockás zászlót követően pedig kiderül, hogy melyik két versenyző szállhat még harcba a már biztos finalista Christopher Bell és Kyle Larson mellett a november 5-ei, Phoenix Racewayen lezajló playoff-döntőn.