Itt az év sisakja: Ikonikus, betiltott manővere előtt tiszteleg Ross Chastain Martinsville-en

Itt az év sisakja: Ikonikus, betiltott manővere előtt tiszteleg sisakjával Ross Chastain Martinsville-en
credit: Trackhouse RacingA NASCAR Cup Series 2022-es szezonjának utolsó előtti versenyén Ross Chastain pár másodperc alatt beírta magát a motorsport történelemkönyvébe.

A martinsville-i Xfinity 500 végén bemutatott falfutása meghódította a világot, Forma-1-es pilóták hajtottak fejet előtte, Chip Ganassi egyenesen Alex Zanardi ikonikus Laguna Seca-i előzéséhez hasonlította, ha pedig ez nem lenne elég a Trackhouse Racing versenyzőjéről még egy dal is született.

A mezőny ezen a hétvégén újra a legendás, félmérföldes oválra látogat, hogy eldöntsék, melyik két pilóta csatlakozhat a már biztos finalista Kyle Larson és Christopher Bell mellé a november 5-ei, Phoenix Racewayen rendezendő playoff-döntőn.

Tavaly Chastain pont az ikonikus manővere révén vágódott be (szó szerint) a bajnoki címért küzdő kvartettbe, a szezonzárón viszont alulmaradt Joey Loganóval szemben, így be kellett érnie az összetett második helyével.

Idén már egyiküknek sincs esélye a kupára, lévén a Team Penske-s a rájátszás első, top 16-os körében elbúcsúzott a címvédésről szőtt álmaitól, míg mindenki kedvenc dinnyés embere a legjobb tizenkettő között vérzett el.

A nevével örökre összeforrt Hail Melon egyéves születésnapja mellett azonban nem tud szó nélkül elmenni és egy elképesztően menő sisakkal emlékezik meg róla.

A szomorú része a dolognak viszont az, hogy a rajongók már soha többé nem láthatják újra ezt a manővert, miután a NASCAR az idei szezont megelőzően hivatalosan betiltotta.
A Hail Melon teljes pompájában: