Az autóversenyzés mellett kick-box karrierbe kezd a NASCAR-ifjonc

Egy NASCAR-versenyző kimaxolja a veszélyes hobbi fogalmát
credit: Dean Thompson/XAz idei NASCAR-szezonban két versenyző is hosszabb kényszerpihenőre szorult pályán kívüli tevékenység miatt.

Chase Elliott márciusban, snowboardozás közben törte el a lábát, míg Alex Bowman egy sprint car-versenyen szenvedett csigolyatörést.

A történtek kapcsán komoly viták robbantak ki arról, hogy a pilóták mit tehetnek és mit nem a szabadidejükben.

A pro oldal szerint ők is emberek, akiknek muszáj élni az életüket és joguk van a kikapcsolódáshoz.

A kritikusok viszont azzal érveltek, hogy több száz személy munkájára van hatással az esetleges kiesésük, nem beszélve a több millió dolláros szponzorációs szerződésekről.

A gyeplőt minden csapat eltérően fogja. Van, ahol a pilóták lényegében azt csinálhatnak, amit akarnak, más gárdáknál azonban legszívesebben üvegbúra alá helyeznék őket a futamok között.

Egy biztos, a Truck Seriesben szereplő TRICON Garage nem az utóbbiak közé tartozik.

A csapat néhány nappal ezelőtt erősítette meg, hogy az 5-ös számú Toyotát jövőre is Dean Thompson fogja terelgetni az idény valamennyi fordulóján.

A 22 éves kaliforniai pedig most előállt egy újabb nagy bejelentéssel, aminek már az égvilágon semmi köze nincs a versenyzéshez.

Egy másik sporthoz viszont annál inkább.

„Teljesen felspanolva osztom meg veletek, hogy decemberben részt veszek a legelső kickbox-mérkőzésemen!” – írta a közösségi médiában Thompson.

„A kickbox és az MMA régóta a szenvedélyem. Egy ideje már komolyan edzek és rendkívül izgatottan várom, hogy belevágjak ebbe a kihívásba.”

Nem Thompson az egyetlen bunyósa a NASCAR-nak.

A szervezet mindhárom nemzeti kategóriáját megjárt, az utóbbi időben már csak részidős programokat teljesített Jeffrey Earnhardt hosszú évek óta megszállott, amatőr MMA-harcosnak számít.