Pietro Fittipaldi teljes szezonra aláírt az IndyCarba

Pietro Fittipaldi teljes szezonra aláírt az IndyCarba
credit: RLL RacingDerült égből villámcsapásként jelentette be a Rahal Letterman Racing, hogy jövőre Pietro Fittipaldi kapja meg a 30-as számmal jelölt Dallara-Hondát.

A brazil versenyző ezzel karrierje első teljes IndyCar-szezonjára készülhet.

„Rendkívül büszke vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy az RLLR-nek vezethetek” – idézi Fittipaldit a gárda hivatalos közleménye.

„Alig várom, hogy kamatoztathassam az IndyCarban mindazt a tapasztalatot, amit az elmúlt évek során gyűjtöttem az F1-ben és más szériákban. Az IndyCar a legversenyképesebb és legsokoldalúbb bajnokság a világon. Köszönettel tartozom Mr. {Bobby] Rahalnak, Mr. [Mike] Lanigannek és Mr. [David] Lettermannek a lehetőségért és a belém fektetett bizalmukért.”

Fittipaldi 2018-ban mutatkozott be az IndyCarban a Dale Coyne Racing jóvoltából. A tervek szerint az azévi Indy 500-on is indult volna, a WEC spai versenyén elszenvedett kettős lábtörése azonban megakadályozta ebben.

A mezőnybe három évvel később tért vissza a DCR és a Rick Ware Racing által közösen indított 51-es Dallara-Honda volánja mögött.

Az épített és utcai pályákon akkoriban Romain Grosjean által vezetett autót Pietro három oválon terelgethette.

A programnak köszönhetően végre megejthette debütálását az Indy 500-on is, amit a tizennegyedik helyről indulva végül a huszonötödikként zárt.

Az elmúlt években a Haas F1 Team teszt- és tartalékpilótájaként tevékenykedett, emellett éles versenyzőként a sportautózás világában rótta a köröket.

Idén júliusban, Monzában pedig megszerezte első WEC-győzelmét a Jota színeiben.KAPCSOLÓDÓ: Világbajnok motoros lesz az amerikai versenyződinasztia új csapatának vezetője