BREAKING: Kyle Larson felvásárolta az USA egyik legnagyobb autósport-szervezetét!

BREAKING: Kyle Larson felvásárolta az USA egyik legnagyobb autósport-szervezetét!
credit: Penske Entertainment/James BlackKyle Larson a versenypályákon kívül sem kispályázik.

A NASCAR Cup 2021-es bajnoka és a dirtpályák szupersztárja az elmúlt években egyre inkább beleveti magát az üzleti életbe is.

Ennek részeként tavaly sógorával, a négyszeres World of Outlaws-bajnok Brad Sweettel együtt megalapította saját sprint car szériáját, a High Limitet. A konkuráciához mérten jóval nagyobb pénzdíjakkal csábító bajnokság idén sikeresen teljesítette legelső, tizenkét fordulóból állt szezonját, a legjobbnak járó trófeát pedig maga Larson emelhette a magasba.

A projekt most minden eddiginél nagyobb fokozatba kapcsolt.

A High Limit ugyanis felvásárolta az All Star Circuit of Championst.

Az 1970-ben megalapított szervezet alá regionális és országos szintű sprint car-versenyek tartoznak, tulajdonosaként pedig 2015 óta Tony Stewartot tisztelhettük.

„Azzal a szándékkal vettem meg az All Starst, hogy egységesítsem a 410-es sprint carok addig megosztott kategóriáját” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Stewartot.

„Az elmúlt kilenc év során ezt nem csak sikeresen teljesítettük, de előrelépéseket értünk el földrajzilag, költségvetésileg és a versenyformátum tekintetében is. A széria nagy segítséget nyújt a fiatal tehetségek felkutatásában és kinevelésében, emellett pedig a veteránoknak is folyamatosan lehetőséget biztosít. Rendkívül büszke vagyok az elért eredményeinkre. Fantasztikus kapcsolatot alakítottunk ki a vállalati partnereinkkel, a pályákkal, a versenyek promótereivel, a csapattulajdonosokkal és a pilótákkal. Mindez nagyban hozzájárult az All Star sikereihez.

Eljött viszont az idő arra, hogy átadjuk a stafétát Kyle-nak és Bradnek. Sokat beszélgettem velük az elképzeléseikről és biztos vagyok abban, hogy a vezetésük alatt a sport a jövőben is virágozni fog.”

A hatalomátvétel azonnali hatállyal életbe lépett.

„A sprint car versenyzés helyzete ma már sokkal stabilabb, köszönhetően Tony munkájának” – mondta Larson.

„A sportág iránti elkötelezettsége mindig is nagyon inspiráló volt számomra. Braddel együtt ugyanilyen szenvedéllyel dolgozunk azért, hogy az üzleti oldalt is jobbá tegyük a csapatok, versenyzők és szponzorok számára. Hálásak vagyunk Tonynak a belénk fektetett bizalmáért és folytatjuk azt, amit ő elkezdett.”

Bővebb részletekekről – beleértve a versenynaptárat és mezőny felállását – a későbbiekben rántják le a leplet.