A Las Vegas-i F1-es futammal vetekszik az IndyCar bajnokságon kívüli versenyének jegyára

A Las Vegas-i F1-es futammal vetekszenek az IndyCar bajnokságon kívüli versenyének jegyárai
credit: Penske Entertainment: Chris JonesMélyen a zsebükbe kell nyúlni azon rajongóknak, akik a helyszínről szeretnék végignézni az IndyCar március 24-én rendezendő, bajnokságon kívüli futamát.

A kaliforniai Coachella Valleyben lévő The Thermal Club privát pályájára kiírt versenyen pontokat nem osztanak ugyan, a győztes markát azonban nem kevesebb, mint egymillió dollár üti.

Ezen forduló ráadásul történelmi jelentőségű is lesz, hiszen most először fogja a mezőny megméretni magát egy exkluzív country clubban.

A 2.9 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló vonalvezetést – amelynek tervezésében maga Roger Penske is közreműködött – eredetileg a kőgazdag klubtagok saját szórakoztatására építették ki. Az elmúlt években viszont már a versenyzés világa is kezdte felfedezni magának és egyre gyakrabban járnak ide tesztelni különböző sportautó-gárdák.

Az IndyCar idén februárban látogatott el először a Thermalra, hogy itt bonyolítsák le a szezon előtti, kollektív tesztsorozatot.

A 2024-es, rendhagyó formátummal bíró verseny abból a szempontból is egyedi lesz, hogy a helyszíni közönséget zömében a klubtagok teszik ki, a „sima rajongók” pedig csak korlátozott számban elérhető jegyek által tehetik be a lábukat a létesítménybe.

„Van elég helyünk arra, hogy elszeparálhatjuk egymástól a nyilvános és a privát, csak tagoknak fenntartott területeket” – nyilatkozta a Forbesnak tavasszal a Thermal atyja, Tim Rogers az akkor még csak tervezési fázisban állt rendezvény kapcsán.

„Ez egy prémium esemény prémium közönségnek.”

A nagyközönség számára elérhető jegyekről egyelőre néma csend honol mind az IndyCar, mind pedig a Thermal hivatalos felületein.

Az egyik nagy iroda honlapján azonban már él egy link, amiből kiderül, hogy pontosan mennyit kell kicsengetniük azoknak a szurkolóknak, akik részesei akarnak lenni ennek az exkluzív viadalnak.

Ennek alapján a teljes hétvégére érvényes állójegy – beleértve napi egy étkezést – 2000 dollárba fog kerülni, amihez még hozzáadódik a szolgáltatási és tranzakciós díj összesen 80 dollár értékben.

Ez jelenlegi árfolyamon kb. 750200 forintnak felel meg.

Összehasonlítva, az ugyancsak állóhelyes, háromnapos belépő (szintén étkezéssel együtt) a Forma-1 Las Vegas-i Nagydíjára 2200-2750 dollár között mozog.

A RACER információi szerint még a klubtagok sem nézhetik ingyen a versenyt.

Nekik „jelképes”, 300 dolláros összeget kell leperkálni. Ha pedig külsős vendéget kívánnak vinni, akkor az extra jegyért szintén 2000 dollárt lesznek kénytelenek fizetni.

A Thermal zárt közösségébe már eleve nem olcsó mulatság bekerülni.

Ha valaki ide akar költözni, akkor első körben ki kell fizetnie a 175.000 dolláros belépési díjat, majd 4-5 millió dollár értékben venni egy telket, amelyen vállalják, hogy ötéven belül felépítik a saját luxusingatlanjukat.

Mindemellett ott a tagsági díj is, ami havi 2400 dollár.