Jövőre sem marad női pilóta nélkül az IndyCar előszobája

Jövőre sem marad női pilóta nélkül az IndyCar előszobája
credi: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz Andretti Global hivatalosan bejelentette, hogy Jamie Chadwick 2024-ben is velük folytatja Indy NXT-karrierjét.

A háromszoros W Series bajnok idén debütált az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelőszériájában, a 28-as számmal jelölt, DHL-szponzorált autó volánja mögött.

A szállítmányozási vállalat azonban a szezont követően távozott a csapattól, aminek következtében a brit versenyzőnő jövője is kérdőjelessé vált.

Jelen hír alapján Andrettiéknek sikerült áthidalni ezt a problémát, arról viszont egyelőre nincs információ, hogy mely márka veszi át a főtámogatói szerepkört.

„Alig várom, hogy visszatérjek az Andrettihez és megkezdhessem a második Indy NXT-szezonomat” – nyilatkozta Chadwick.

„Otthon érzem magam a csapatnál. Az első évem során rengeteget tanultam és minden egyes versenyen sikerült fejlődnöm. Tudom, hogy ez a tapasztalat és magabiztosság rendkívül értékes lesz számunkra 2024-ben.”

A 25 éves pilóta a 2023-as idény tizennégy futamából ötöt fejezett be a top 10-ben, egyéni legjobbjának pedig egy hatodik hely számít Portlandből. Az összetettet a tizenkettedik pozícióban zárta.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Jamie 2024-ben is nekünk fog vezetni” – mondta Michael Andretti.

„A tehetséggondozás mindig is prioritást élvezett a csapatunk számára és Jamie karrierje tökéletes példája annak, amit el szeretnénk érni.

Jamie a korlátok lebontását képviseli és folyamatosan lenyűgöz bennünket. Az újonc szezonjában erőteljes fejlődést mutatott, aminek alapján biztosak vagyunk abban, hogy az Indy NXT-be való visszatérése a legjobb döntés az open-wheel pályafutásának folytatására.”

Az elmúlt napok nem szűkölködtek a női pilóták átütő sikereiben.

A mindössze 17 esztendős Jade Avedisian első hölgyként szerzett bajnoki címet a midget-szakág 90 éves fennállása során, míg az NHRA Pro Stock kategória ötszörös trónfoglalója, Erica Enders az egyetemes motorsport legsikeresebb női versenyzőjévé vált.

Ezen mérföldkövekről az alábbi cikkekben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Női bajnokot avatott az amerikai autósport!

>>>>>Minden idők legsikeresebb női autóversenyzője lett Erica Enders