Világbajnok motoros lesz az amerikai versenyződinasztia új csapatának vezetője

Világbajnok motoros lesz az amerikai versenyződinasztia új csapatának vezetőjeBobby Rahal tulajdonosként már hosszú évek óta jelen van az IndyCar és az IMSA WeatherTech Sports Car Championship mezőnyében.

A korábbi háromszoros CART-bajnok, egyben az 1986-os Indianapolis 500 győztese azonban nem elégszik meg ennyivel és hivatalosan bejelentette, hogy jövőre egy újabb szakágban is debütálnak.

Méghozzá négy helyett két kerékkel.

Fiával, a hat IndyCar-diadallal büszkélkedő Grahammal tető alá hozta a Rahal Ducati Moto csapatát, amely a MotoAmerica Supersport kategóriájában fog pályára hajtani az XPEL főszponzorációját élvezve.

A 2024-es idényben nevezendő két motort az indianai Brownsburgben lévő műhelyben fogják felkészteni, ami egyben az ifjabbik Rahal tulajdonában lévő két Ducati-kereskedés egyike is.

Ez azonban csak átmeneti otthona lesz az RDM-nek.

Jelenleg is nagy erőkkel zajlanak a Rahal-birodalom vadonatúj, zionsville-i főhadisztállásának építési munkálatai. A várhatóan jövő télre elkészülő létesítményben az összes csapatuk helyet fog kapni, beleértve a vadonatúj motoros projektet is.

A versenyzőket a későbbiek folyamán jelentik be, az ügyvezető és csapatőnök személyére azonban már most fény derült.

A gárda kormányrúdját a Superbike 2009-es világbajnoka, egyben háromszoros AMA-trónfoglaló és egyszeres MotoGP-futamgyőztes Ben Spies ragadja meg.

A MotoAmerica következő idénye március 7-én, a Daytona International Speedwayen rajtol el az ikonikus Daytona 200 képében.