NASCAR: Bell a pole-ban, Elliott és Suarez autót tört Las Vegasban

NASCAR: Bell a pole-ban, Elliott és Suarez autót tört Las VegasbanChristopher Bell szó szerint utolsóból lett első a NASCAR Cup Series szombati kvalifikációján.

A Las Vegas Motor Speedwayre kiírt időmérő a Joe Gibbs Racing versenyzőjének gyors körével zárult, ő pedig nem is aprózta el.

A mindent eldöntő, top 10-es szakaszban 28.980 másodperc alatt száguldott végig a másfél mérföldes oválon, megszerezve idei hatodik, teljes eddigi királykategóriás karrierjét tekintve pedig a tizedik pole-pozícióját.

Másodikként, mindössze 0.01 mp-es lemaradásban Kyle Larson zárt a Hendrick Motorsports színeiben, míg a harmadik helyet csapattársa, William Byron kaparintotta meg.

Az HMS azonban nem dőlhetett nyugodtan hátra.

A 9-es számú Chevyvel a csapatok bajnoki címéért továbbra is harcban lévő Chase Elliott defekt miatt már az edzésen falnak csapódott.

Ennek köszönhetően a kvalifikáción sem tudott részt venni.

Nem ő volt az egyetlen, aki a rajthelyekért folyó csatát már csak nézőként követhette.

A gyakorlás során a Trackhouse Racingnek vezető Daniel Suarez is előidézett egy piros zászlót, miután szintén abroncshiba következtében megforgott a 2-es kanyarban, majd nagy erővel a pálya belső részén lévő gumibáláknak vágódott.

Szerencsére mindkét versenyző sértetlenül megúszta a balesetét, a futamot azonban a tartalékgéppel kénytelenek megkezdeni.

A South Point 400 magyar idő szerint vasárnap, 20:50-kor kezdődik.