NASCAR: Napfogyatkozás közben rendezhetik a Cup időmérőjét Las Vegasban

NASCAR: Napfogyatkozás közben rendezhetik a Cup időmérőjét Las Vegasban
credit: Getty Images/NASCARA Forma-1 az égvilágon mindent IS bevet annak érdekében, hogy rendkívül különlegessé tegyék a novemberben rendezendő Las Vegas-i versenyhétvégéjüket.

Mindeközben a NASCAR-nak a kisujját sem kell megmozdítania azért, hogy valami igazán rendhagyót prezentáljanak a bűn városában.

A Cup Series most hétvégi South Point 400-ának szombati edzésével és kvalifikációjával párhuzamosan ugyanis egy ritka égi jelenség fogja elkápráztatni a jelenlévőket.

A számítások szerint Las Vegasban helyi idő szerint reggel 8 óra 8 perckor részleges napfogyatkozás kezdődik, amely 9:26-kor éri el a maximumát. Pontosan akkor, amikor a Cup autói az előzetesen kiírt menetrend szerint birtokukba veszik a másfél mérföldes ovált.

A fényviszonyok 10:54-kor térnek vissza a megszokotthoz, aki pedig lemaradt a látványosságról, annak 25 évet kell várnia a következőre.

A NASCAR egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy tervez-e programváltozást a soron kívüli sötétedés miatt.

Fontos megjegyezni, hogy az LVMS teljes területén lámpákkal van körbevéve, így szükség esetén könnyedén megoldható a kivilágítás.

Nem ez az első eset, hogy az anyatermészet kirívó közjátékkal zavarja meg a csapatokat. Tavaly például az Xfinity Series tavaszi fordulóján azért került elő a piros zászló, mert a nevadai sivatagban leesett a hó.